Kapustový šalát
Kapustový šalát

Zelný salát s pomerančem fotorecept

klukodvody - fotkaklukodvody, 7. marca 2019

Tak jsem si říkal, že udělám také něco úplně zdravého. Měl jsem malou hlávku zelí a jeden pomeranč. Udělal jsem si zálivku vinaigrette, jen Zobraziť celý popisTak jsem si říkal, že udělám také něco úplně zdravého. Měl jsem malou hlávku zelí a jeden pomeranč. Udělal jsem si zálivku vinaigrette, jen jsem zaměnil octy a dal jsem koprový. Utvořil jsem salát, ochutnal a dal ochutnat drahé polovině a ozvalo se no dobrý. Ale výraz říkal je to takové jalové. No musím uznat, že pást se budeme chodit asi později a tak jsem trochu špekuloval a hledal, hrabal jsem ve fantazii i špajzce a vyšlo tohle. Tam už spokojenost byla. Tak pro dietáře základ a jinak tohle.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1 ks malá
1 ks
250 g
4 - 6 PL
1 PL
podľa chuti
 (alebo obyčajný)




Postup

  1. 1

    Zelí nakrájíme najemno.

    Zelný salát s pomerančem (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Já zelí jen krátce spařím horkou vodou. V mém věku musím opatrovat zuby. Ono trochu zkřehne. To ale není podmínka. Kdo má rád, tak je prosolí, promne a nechá chvíli odpočinout. Je to skoro stejné. Ocedím a nechám dobře okapat.

    Zelný salát s pomerančem (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osolíme, promneme, opepříme podle chuti, u nás dost, přidáme cukr a ocet a promícháme. Ochutnáme a dokořeníme a dosolíme. přidáme nadrobno nakrájený oloupaný pomeranč.

    Zelný salát s pomerančem (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zamícháme zakysanou smetanu s majonézou a sladkou chilli omáčkou.

    Zelný salát s pomerančem (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Přidáme do salátu.

    Zelný salát s pomerančem (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A promícháme.

    Zelný salát s pomerančem (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme dobře vychladit, ono se to krásně vše vstřebá a prochladí a pak si podle chuti doplníte a třeba i šunkou, nebo jen těmi vejci a k tomu čerstvé pečivo a doplnit třeba i takto.

    Zelný salát s pomerančem (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

terinka55
Chutný šalát si pripravil, aj esteticky naložil. Si šikovný chlapec, pani manželka je určite spokojná.
Srdečné pozdravenie vám obom :-)
frezia68
Mne by to veľmi chutilo,hoci sa Ti priznám,že kapustu s pomarančom som ešte nejedla.Určite si to urobím presne podľa Teba a ukladám do KK pre istotu,aby som nezabudla :-).
izabella929
@klukodvody ,milujem šaláty, nezáleží z akej zeleniny a ovocia..pridám opražené semienka a vždy sú veľmi chutné..s pomarančom chutia takmer všetky..šikovný si veľmi.-)
haji
Salátek vypadá dobře, bude jemňoučký. Jsi dobrý hospodář, o tom žádná! Hezký večer tobě i paní Saše!
danila
pekný šalátik, skúsim ho pripraviť s čínskej kapusty...
klukodvody
Omlouvám se za zdržení. Děkuji všem za milé komentáře, ale nějak vůbec nestíháme. Je toho nějak moc. Srdečně zdravíme a děkujeme.
manya
vynikajúci šalát, dala som si k nemu len celozrnné pečivo, asi sa u nás udomácni, ďakujem;
sracz
Tento šalát v Tvojom podaní, Jožka kamarát, mi okamžite "sadol na jazyk". Ešte v ten deň som urobil aj ja, ale nemal som sladkú chilli omáčku, tak som ju nahradil pikantnom marockou Harissa_ou; týždeň na to, som sladkú chilli kúpil, šalát mal repete, ale v budúcnosti sa vrátim ku Harissa_e. Ďakujem za inšpiráciu a teším sa na ďalšie Tvoje pochúťky!