Foto: ancicka
Dobrá, šťavnatá.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus okrúhly: | |
3 ks |
|
3 kopcovité PL |
|
3 kopcovité PL |
|
1/2 |
|
Tvarohova plnka: | |
500 g |
|
100 g |
|
1 kelinok 2 dl |
|
150 g |
|
100 ml prevarené |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
ovocná želatina: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme bielky,pridáme pr.cukor a dobré vyšľaháme,zašľaháme žltky a zľahka vmiešame múku s praškom do pečiva. Vylejeme do tortovej formy. Upečieme.Upečený necháme vychladnúť.
-
2
Mak zomelieme a zaparíme mliekom.
-
3
Do prechladeného pridáme tvaroh a smotanu a zamiešame.
-
4
Medzi tým si podľa návodu pripravíme želatimu,ktorú pridáme k tvarohovo makovej plnke a zamiešame.
-
5
Korpus vložíme späť do tortovej formy,hotovu plnku vylejeme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Ked tvarohov pnka stuhne ,uvaríme si ovocný puding.Kompot rozmixujeme a pridáme ovocný puding a uvaríme.Necháme prechladnúť a ...
-
7
Vylejeme na tvarohovu plnku a necháme stuhnúť.
-
8
Po stuhnutí odoberieme kruh z formy a pokrajame a ozdobíme .
Dakujem za pekné komentáre.Ja som túto tortičku robila na žiadosť dcéry, (ona má strašne rada mak),ked sa vratila z nemocnice domov.