
Dyňová marmeláda
Dyňu očistíme a nastrúhame, pridáme kyselinu citrónovú, 3ťavu z citrónu, gustin a varíme s cukrom, nakoniec pridáme...

Rebarborový džem s bazou
Využite sezónu rebarbory a bazy a spojte tieto dve rastlinky do výborného džemu.

Najlepší šípkový lekvár
Fantasticky chutný lekvár, s ktorým je síce trochu viac práce, ale výsledok jednoznačne stojí zato...

Marhuľový džem
Marhuľová sezóna je naplno rozbehnutá. Už ste robili džem?

Hrnčekový recept na úžasnú levanduľovú marmeládu
Ak máte prísun voňavej levandule, určite vyskúšajte tento jednoduchý hrnčekový recept.

Marmeláda z bazových kvetov
Jemná, voňavá marmeláda.

Slivkový lekvár bez cukru tradičnou metódou
V roku 2008 vyšla v Londýne encyklopédia chutí a jedál: 1001 foods you must try, before you die. Je v nej uvedený aj slivkový lekvár....

Ovocná koža z pravého slivkového lekváru
Chutné a zdravé cukrovinky nielen pre deti pripravené z pravého hustého slivkového lekvár bez cukru.

Domáci bazový džem s jablkami
Vynikajúci domáci bazový džem s jablkami spája úchvatnú chuť a vôňu bazy so šťavnatosťou jabĺk. Pripravte si neobvyklý domáci džem, ktorý chutí užasne....