Foto: eldina
mala som pár jabĺk, čo boli kvalitou vhodné jedine na koláč, či jablkovú výživu../nech mi nik nehovorí, že bio jablká môžu byť krásne, Zobraziť celý popismala som pár jabĺk, čo boli kvalitou vhodné jedine na koláč, či jablkovú výživu../nech mi nik nehovorí, že bio jablká môžu byť krásne, veľké, bez x "kazov"...u mňa sa opakuje každý rok to isté- čím skôr povykrajovať a zjesť/....nakoľko som mala iné koláče a s výživou sa mi nechcelo hrať, vzniklo jablkové želé
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme: /jabĺk toľko, aby boli v hrnci zaliate vodou a ostalo vám 1 L šťavy, po uvarení...neviem povedať koľko jabĺk som mala, lebo som z nich dosť vyrezávala../..:) Aj preto som použila jablká, že obsahujú pektín..
-
2
jablká očistiť od semienok a neošúpané dať variť, ked zmäknú-cez utierku scediť...
- 3
10 PL kamilky zaliať vriacou vodou-2 dcl a nechať pol hodinu lúhovať
- 4
Gelfix pripraviť podľa návodu
- 5
scedené kamilky pridať do hrnca so scedenou jablkovou šťavou, dať variť, pridať Gelfix, cukor a kyselinu citronovú
- 6
medzitým dať umyté fľaše a vrchnáky na plech, vystlaný papierom na pečenie a v trúbe sterilizovať na 150 °C.....po zovrení šťavy povariť ešte 1 minútu/ako píše na Gelfixe/ a nalievať do horúcich fliaš...nechať vychladnúť v suchom dunste..
- 7
robila som z dvojitej dávky... čas prípravy dám 1 hod, závisí od toho, aké máte jablká, moje boli rýchlo uvarené
- 8
želé požívam namiesto lekváru, ked potrebujem natrieť povrch nejakého zákusku, ale fantázii sa medze nekladú...)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
nooo-odložím si recept..alebo-však môžem skúsiť v minimnožstve...
si frajerka bylinková-@eldina... :-)