@kimlo , naozaj nemiešame, varí sa na slabom plameni, takže nestrieka. Tá príprava je bez námahy, ale výsledok ma sklamal. Skúšala som len raz. Lekvár nebol taký hustý ako pri klasickom varení a nemôžem si pomôcť, ten ocot som v ňom cítila aj po ročnom skladovaní.
Ale veľa gazdiniek si takýto lekvár nevie vynachváliť, takže možno som len príliš náročná.
čudovala som sa, keď mi minulý rok kamarátka "upiekla" slivkový lekvár. Ani som nemusela mixovať: tie slivky sme dali do liatinového hrnca - toho oválneho s vysokými stenami bez prikrývky. Nič, ani troška nevyprsklo do rúry. Sledovali sme ho a nechali variť asi dve hodiny- mierne bublal a neuškodil. Lekvár je celkom tmavý - skoro čierny.
Ingrediencie - dochucovadlá sme dali iné, ale to už nech dáva každý podľa svojej vôle. Hlavné je, že sa to dá piecť v rúre a nemusíme ho variť v kotli na dvore. (Ale môžeme, keď mám chuť, dobrú spoločnosť a veľa času). V rúre sa sajú robiť samozrejme menšie dávky.
Ale veľa gazdiniek si takýto lekvár nevie vynachváliť, takže možno som len príliš náročná.
Ingrediencie - dochucovadlá sme dali iné, ale to už nech dáva každý podľa svojej vôle. Hlavné je, že sa to dá piecť v rúre a nemusíme ho variť v kotli na dvore. (Ale môžeme, keď mám chuť, dobrú spoločnosť a veľa času). V rúre sa sajú robiť samozrejme menšie dávky.