Slivkový lekvár

ancurik - bez fotkyancurik, 20. augusta 2013

Suroviny

5 kg
1 kg
2 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Slivky umyjeme vykloskujeme pridáme ostatné suroviny premiešame a necháme 12hodín odstáť

  2. 2

    potom dáme na 4 hodiny variť ale nemiešeme,necháme vychladnuť pomixujeme naplníme poháre a 15 min sterelizujeme.

Diskusia k receptu

kimlo
Nemiesame? Nebudem mat kuchynu omietnutu slivkovym brizolitom?
sovka62
@kimlo , naozaj nemiešame, varí sa na slabom plameni, takže nestrieka. Tá príprava je bez námahy, ale výsledok ma sklamal. Skúšala som len raz. Lekvár nebol taký hustý ako pri klasickom varení a nemôžem si pomôcť, ten ocot som v ňom cítila aj po ročnom skladovaní.
Ale veľa gazdiniek si takýto lekvár nevie vynachváliť, takže možno som len príliš náročná.
macoska
robím ho už roky a ocot tam vôbec necítim,je super
joel
čo by sa stalo, keby sa použil vinny ocot
zinnajdha
čudovala som sa, keď mi minulý rok kamarátka "upiekla" slivkový lekvár. Ani som nemusela mixovať: tie slivky sme dali do liatinového hrnca - toho oválneho s vysokými stenami bez prikrývky. Nič, ani troška nevyprsklo do rúry. Sledovali sme ho a nechali variť asi dve hodiny- mierne bublal a neuškodil. Lekvár je celkom tmavý - skoro čierny.
Ingrediencie - dochucovadlá sme dali iné, ale to už nech dáva každý podľa svojej vôle. Hlavné je, že sa to dá piecť v rúre a nemusíme ho variť v kotli na dvore. (Ale môžeme, keď mám chuť, dobrú spoločnosť a veľa času). V rúre sa sajú robiť samozrejme menšie dávky.
lianka
Mne sa zdá toho octu veľa. nemá to byť O,2 dcl. ja mám recept, kde sa dáva O,3 dcl, t.j. 30 ml kalíštek a v lekvári ho nie je cítiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia