síce môže byť v chladničke len 4 týždne,ale toľko nevydrží aj tak..:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahody umyť,pokrájať na malé kúsky ,dať do vyššieho hrnca.Posypať hnedým cukrom/alebo bielym a zaliať šťavou z citrónov.Premiešať a nechať 15 minúť stáť/zažrať/.
- 2
Po 15.minútach pridať želírovací cukor a nechať variť........Variť tak dlho,kým masa nezhustne./na malom ohni/.Asi po 4 minútach urobte skúšku hustoty-na malý tanierik si dajte trochu lekváru,ak sa nerozlieva,je hotový.
- 3
Do druhého hrnca si dať šľahačku,vanilkové semienka/či esenciu/ a marshmallows."Variť" len kým sa marshmallows neroztopia.
- 4
ešte také horúce -lekvár a marshmallow-plníme do čistých zaváracích pohárov,vrstvíme si podľa ľubovôle.Fľašky dobre uzavrieť a postaviť na takých 1O minút dolu hlavou........po vychladnutí ich dáme do chladničky,kde vydržia také 4 týždne,viac nie,lebo je tam šľahačka....../takže bud zjesť alebo rozdať/..:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu