Figovo-malinový džem fotorecept
Nepamätám sa, žeby som niekedy robila džem tak neskoro v roku. Ale náš figovník tento rok ako meškal s úrodou, prvé figy dozreli Zobraziť celý popisNepamätám sa, žeby som niekedy robila džem tak neskoro v roku. Ale náš figovník tento rok ako meškal s úrodou, prvé figy dozreli až koncom októbra a boli malé, ale vo vnútri pekné tmavé a chutné, tak nakoniec bolo džemovanie až na jeseň. Bol to taký momentálny nápad. Čisto figový džem je pre mňa sladký a málo výrazný, tak som si povedala, že k figám skúsim pridať maliny. A výsledkom je chutný džemík, ktorý má okrem výbornej chuti ešte aj peknú farbu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Figy umyjeme, odkrojíme stopky a hrubšiu či škaredú šupu, prekrojíme na polovice či štvrtiny, podľa veľkosti. Vložíme do hrnca, pridáme maliny (čerstvé predtým umyjeme), šťavu z pomaranča.
-
2
Suroviny rozvaríme, premixujeme tyčovým mixérom, odparíme na požadovanú hustotu - ide to rýchlo, figy zmes zahustia.
-
3
Takto pripravenú zmes som rozdelila do vriacou vodou vypláchnutých a vysušených pohárikov, zaviečkovala, otočila som ich na hodinu hore dnom a nechala úplne vychladnúť. Z uvedeného množstva surovín mi vyšli malé tri poháriky (viď foto).









Diskusia k receptu