Foto: jenni
Recept na tieto buchtičky som našla v časopise, prerobila som ho však na vegánsku verziu, pomery surovín zostali v pôvodnom stave. S cestom sa Zobraziť celý popisRecept na tieto buchtičky som našla v časopise, prerobila som ho však na vegánsku verziu, pomery surovín zostali v pôvodnom stave. S cestom sa mi nepracovala bohvieako, dosť sa lepilo a trhalo, ale výsledný efekt bol konzumovateľný a čo je ešte lepšie, nielen že sa dal jesť, dokonca aj chutil, aj keď ja som z neho dobré pocity nemala. Hlavné sú však názory ochutnávačov. :D
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Trstinový cukor pomixujte, aby ste nemali príliš veľké kryštáliky a vznikol vám práškovejší cukor. Zmiešajte v mise cukor, múku, prášok do pečiva a strúhaný kokos a všetko dobre premiešajte.
-
2
Do sypkej zmesi pridajte na kocky nakrájaný studený alsan, začnite spracovávať všetky suroviny a pomaly pridávajte mlieko, kým nevyformujete cesto.
-
3
Cesto rozdeľte na dve, rovnako veľké časti a každú z nich vyvaľkajte na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne jeden centimeter. Ako si môžete všimnúť, mne sa cesto do tvaru obdĺžnika nepodarilo vyvaľkať, preto dúfam, že budete šikovnejší.
-
4
Na jeden plát cesta natrite lekvár podľa vašej chuti, ja som použila malinový. A preložte druhým plátom cesta.
-
5
Formu na muffiny vyplňte košíkmi na muffiny. Z cesta vykrajujte kolieska pomocou vykrajovačky a tie uložte do muffinových košíčkov. V pôvodnom recepte sa nezmieňovali o tom, ako naložili zo zvyškovým cestom, tak som ho nejako dala dokopy a spotrebovala, bolo ho dosť a vyhadzovať ho neprichádzalo do úvahy.
-
6
Buchtičky potrite po povrchu mliekom a dajte piecť do predhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180 stupňov.
Diskusia k receptu