Morušová marmeláda za studena so stéviou

bubaya - fotkabubaya, 1. júna 2014 7:01
Ďalšie recepty »

Pre tých, čo chcú niečo sladkého so stéviou, alebo iným sladidlom. Dá sa použiť akékoľvek ovocie, marmeláda je bez varenia, takže vydrží v chladničke asi týždeň. Ak sa skôr nezje.

5
porcií
10 min
príprava

Suroviny

200 g
3 PL
10 kvapiek
5 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Morušu prebrať, podľa možnosti neumývať. Vo vyššej nádobe rozmixovať tyčovým mixerom, pridať sladidlo, alebo cukor, a citrónovú šťavu.

  2. 2

    Do hladkej ovocnej masy pridať karob /svätojánsky chlebík/, šľahať, kým marmeláda nezhustne. Naliať do skleného pohára a uložiť do chladničky.

  3. 3

    Dá sa urobiť aj s iným ovocím, podľa sladkosti potom treba pridať alebo ubrať sladidla a citrónovej šťavy.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist