Pre tých, čo chcú niečo sladkého so stéviou, alebo iným sladidlom. Dá sa použiť akékoľvek ovocie, marmeláda je bez varenia, takže vydrží v chladničke Zobraziť celý popisPre tých, čo chcú niečo sladkého so stéviou, alebo iným sladidlom. Dá sa použiť akékoľvek ovocie, marmeláda je bez varenia, takže vydrží v chladničke asi týždeň. Ak sa skôr nezje.
porcií
príprava
Postup
-
1
Morušu prebrať, podľa možnosti neumývať. Vo vyššej nádobe rozmixovať tyčovým mixerom, pridať sladidlo, alebo cukor, a citrónovú šťavu.
- 2
Do hladkej ovocnej masy pridať karob /svätojánsky chlebík/, šľahať, kým marmeláda nezhustne. Naliať do skleného pohára a uložiť do chladničky.
- 3
Dá sa urobiť aj s iným ovocím, podľa sladkosti potom treba pridať alebo ubrať sladidla a citrónovej šťavy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tie, čo domov prinesiem, neumývam, sú dosť vodové…. mixujem ich a dávam v mafínových košíčkoch zmrznúť, potom preložím pre lepšie uskladnenie do škatuľky.
je príjemné vybrať ráno a dať do ovsa, tvarohu, či jogurtu.
stéviu a citrónovú kôru, niekedy aj šťavu, pridávam až do jedla.