Pečený moriak s mandľovou plnkou
Zo sendviča odstránime kôrku, namočíme ho do mlieka a vytlačíme. Pridáme rozpustené maslo, posekané...
Maklube - obrátený arabský hrniec naruby
Ide o veľmi populárne arabské jedlo s viacerými variáciami prípravy v obmene surovín, v posledných rokoch...
Malinový letný dezert
Je čas malín a tak tradične robím malinové sladkosti, či už pečené alebo nepečené. Tento...
Lososové linguine s pórom a smotanou
Minule som sem pridával marinovaného lososa. Zostalo mi z neho, tak som rozmýšľal čo s...
Losos na modro
Mrkvu, petržlen a zeler očistíme, cibuľu očistíme, všetko nakrájame na kúsky, vložíme do...
Hustá strukovinová polievka
Tento recept pochádza z časopisu Apetit, ale je upravený podľa našej chuti. Inak je to...
Knedlíky s vejci
Tak moji milí opět nepřicházím s žádnou gastronomickou bombou, ale vrátím se o několik desetiletí zpět,...
Pizza
Kto by ju nemal rád? Pizza sa dá pripraviť na milión spôsobov. No dobre možno preháňam...
Plnená kapusta s bielou čapičkou
Prvý krát som toto jedla tu na Gemery. Pravdov je , že v niektorých...
Farebné rezance (fotorecept )
Robievam si k jedlu domáce farebné rezance, široké. Je to trochu práce na viac, ale som už...
Výborná domáca pizza
Na túto pizzu sa vám oplatí zohnať originálnu taliansku pizzovú múku. Dobrá bude aj z hladkej, ale talianska pizzová múka z nej urobí vyšší level....
Tapiokový puding s citrusovo - karamelovou polevou
Najprv si uvaríme puding. Pripravíme si suroviny.
Smotanová torta zasa inak
Smotanová torta je veľmi vďačný recept. V poslednom čase ju robievam do skla. Páči sa...
Marinovaný bôčik v domácej žemli
Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme...
Škoricové strašidielka
Chuť, ktorá je podobná Esíčkam. Tieto keksíky mi pripomínajú detstvo. Práve som dokončila recept, ...
Zelenina na karí
Menšie zemiaky v šupke predvaríme, ošúpeme, nakrájame na kocky. Brokolicu rozoberieme. Stonku ošúpeme,...
Žemľová knedľa
Urobíme si kvások a do pekárničky dáme najprv tekuté suroviny a potom múku a dáme urobiť cesto...
Jednoduchý demikát
Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....
Zemiakové lokše s hubovým tofu
Dnes som natrafila v skrinke na sušené huby. neminuli sa na Vianoce, ako som plánovala....
Bezlepkový krémeš
Vyskúšala som prvý krát urobiť lístkové cesto pre celiatika, a myslím že sa celkom podarilo :)
Cereálne sušienky
Zdravé sušienky plné orechov, ovsených vločiek a semienok. Jednoduché na prípravu.
Nepečená ricottová torta
Na korpus potrebujete na drobno rozdrvené sušienky zmiešať s rozpusteným maslom a medom. Zmes vymiešajte na...
Frenštátské škračky
Frenštátské škračky jsou tradičním receptem regionu Beskyd. Velmi chutná, ale poněkud neobvyklá kombinace bramboráku a...
Misa plnených vajíčok
Vajcia uvaríme natvrdo. Potom ich schladíme pod studenou vodou, olúpeme a prekrojíme na polovicu po...