Marhuľový zákusok
Marhuľový zákusok

Mille feuille s vanilkovým krémom a marhuľovým želé

Lucia Mišková
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 28. marca 2018
Mille feuille s vanilkovým krémom a marhuľovým želé
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
Marhuľové želé:
500 g
30 g
8 g
Krém:
250 ml
100 g
1 bal.
30 g
250 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Marhuľové želé: Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Marhuľové pyré zmiešame s cukrom a dáme variť. Pred bodom varu vypneme a odstavíme. Pridáme vyžmýkanú želatínu a premiešame, aby sa rozpustila. Pyré prelejeme do nádoby s rozmerom 16 x 9 cm vystlanej potravinovou fóliou. Dáme stuhnúť asi na 3 hodiny. Potom želé nakrájame na rozmer 4 x 9 cm.

  2. 2

    Lístkové cesto vyvaľkáme na taký rozmer, aby sme dostali 12 rezov s rozmermi 4 x 9 cm. Dobre popicháme vidličkou. Dáme na papierom vystlaný plech a necháme oddýchnuť 20 minút, aby sa cesto nestiahlo. Prikryjeme papierom a zaťažíme plechom. Pečieme pri 170 °C asi 20 minút dozlatista.

  3. 3

    Krém: 200 ml mlieka s kryštálovým a vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vo zvyšných 50 ml mlieka rozmiešame krémový prášok, ktorý vlejeme do horúceho osladeného mlieka a uvaríme puding. Vychladený puding vylejeme do mixéra, prilejeme smotanu a šľaháme, kým nevznikne hustý krém.

  4. 4

    Na plátok upečeného vychladnutého lístkového cesta položíme plátok marhuľového želé, položíme ďalšie lístkové cesto, na ktoré nastriekame krém a prikryjeme tretím lístkovým plátkom. Vrch pocukrujeme a dozdobíme krémom a drobným ovocím.

Diskusia k receptu

radost
pre oči krása..
prosím-dajte manuál-ako tá krása pojedá sa..:-)))))
majsterka
Pre RADOSŤ - pri konzumácii tohto dezertu sa používa príbor ako na palacinky so šľahačkou alebo krémom,čiže lyžica a vidlička.Inak je to krásny dezert a iste aj fajnový,už len pripraviť
1x bubaya
bubaya
Klobúk dolu, všetky dezerty od pani Miškovej vyzerajú veľmi pekne, a podľa receptov musia byť aj veľmi chutné. Keďže WAU nie je slovenské, poviem fíííííííha.
longova
Veľmi pekný recept, mám otázku v bode 2 sa píše: Dáme na papierom vystlaný plech a necháme oddýchnuť 20 minút, aby sa cesto nestiahlo. Prikryjeme papierom a zaťažíme plechom. Otázky : pri pečení je to cesto zaťažene? A ak ho nechám 20 min oddýchnuť fakt sa nestiahne , alebo je to tým zaťažením?
Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia