Mille feuille s vanilkovým krémom a marhuľovým želé
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 28. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Marhuľové želé: Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody na 10 minút. Marhuľové pyré zmiešame s cukrom a dáme variť. Pred bodom varu vypneme a odstavíme. Pridáme vyžmýkanú želatínu a premiešame, aby sa rozpustila. Pyré prelejeme do nádoby s rozmerom 16 x 9 cm vystlanej potravinovou fóliou. Dáme stuhnúť asi na 3 hodiny. Potom želé nakrájame na rozmer 4 x 9 cm.
- 2
Lístkové cesto vyvaľkáme na taký rozmer, aby sme dostali 12 rezov s rozmermi 4 x 9 cm. Dobre popicháme vidličkou. Dáme na papierom vystlaný plech a necháme oddýchnuť 20 minút, aby sa cesto nestiahlo. Prikryjeme papierom a zaťažíme plechom. Pečieme pri 170 °C asi 20 minút dozlatista.
- 3
Krém: 200 ml mlieka s kryštálovým a vanilkovým cukrom privedieme do varu. Vo zvyšných 50 ml mlieka rozmiešame krémový prášok, ktorý vlejeme do horúceho osladeného mlieka a uvaríme puding. Vychladený puding vylejeme do mixéra, prilejeme smotanu a šľaháme, kým nevznikne hustý krém.
- 4
Na plátok upečeného vychladnutého lístkového cesta položíme plátok marhuľového želé, položíme ďalšie lístkové cesto, na ktoré nastriekame krém a prikryjeme tretím lístkovým plátkom. Vrch pocukrujeme a dozdobíme krémom a drobným ovocím.
Tiež marhuľový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zaujímavý a oku lahodiaci recept. Páči sa mi,asi vyskúšam.
nepoužívam často :-) ale tu mi nedalo, je to fakt krásne
prosím-dajte manuál-ako tá krása pojedá sa..:-)))))
Ďakujem