Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)
Morčacie balíčky s mrkvou, pórkom a zelerom
Můj experiment:-)) Ikdyž to nějak nepomáhá, pořád se snažím vařit něco, co obsahuje málo tuků...
Prašnice ako mozoček
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme prášnice pokrájané na na kocky, korenie a dusíme. Potom pridáme vajce a...
Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom
Táto kombinácia byliniek na kurčati má u mňa dnes premieru.
Tvarohovo– lososová nátierka
Údeného lososa nakrájame na rezančeky, pridáme tvaroh, smotanu, biely jogurt, nasekanú pažítku, ...
Bryndzové kolienka
Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo...
Tvarohový koláč (Käsekuchen)
Nemecký koláč jemný ako pavučinka. Piekla som ho u dcéry, naozaj sa oplatí.
Vyprážané fazuľové struky
Tento recept som dostala od priateľky aj so zelenou fazuľkou.
Zemiakové lokše
Jednoduché jedlo, ktoré obľubujem hádam každý. Je neodmysliteľnou súčasťou k pečenej húske.
Losos s čínskou zeleninou
Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je...
Cestovina so syrovou omáčkou
recept na velmi chutnú a rýchlo pripravenú omáčku na cestoviny. Často ju varievam, každému chutí....
Hovädzí roštenec s kuracou pečeňou à la Šenkýřský timbál
Milujem Slovácko. Duševne som úzko spätý s jeho pracovitými, dobrosrdečnými ľuďmi, pesničkami, zvykmi...
Pikantné hovädzie zadné na Cabernet sauvignon
Máme radi mäso na šťave a na víne, vybrala som hovädzie zadné a Cabernet Sauvignon, ...
Bravčové pre lenivé
Asi vám napadne... Prečo pre lenivé? No, ak ste ako ja a máte rady/radi recepty, ...
Delikatesná vajíčková nátierka
Táto nátierka je z výpiskov a receptov mojej mamy, odkiaľ ju mala ona, to ...
Sardinková nátierka
Tento recept nie je práve najdiétnejší, ale občas si doprajeme. Dnes je ten deň, ...
Rebarborový-kokosový šálkový koláčik
1. 5. a v záhrade prvé "ovocie" REBARBORA nádherná, až sa sama pýtala na koláčik...
Bravčový wok s čiernym pivom
panenku očistíme, nakrájame na slíže, osolime a prudko opečieme na olivovom oleji. vyberieme...
Jahodový krémeš
Čo poviete na tento krémeš? Hádam by bol hriech, aby som sa nepodelila s touto dobrotou....
Výborný domáci chlieb
Do misky som nasypala múku, pridala som soľ, cukor, sušené droždie a premiešala som....
Žemličkový bylinkový chlieb
Sezóna medvedieho cesnaku práve začína, tak ju treba využiť napríklad na takýto trhací bylinkový chlieb.
Plnený hermelín
Tento recept mám z relácie Prostřeno, nechýba na našom slávnostnom stole, chutný k vínku, ...
Zemiakový šalát vegan
Šalát som robila prvýkrát a pri všetkej skromnosti vydaril sa mi. Každému kto ochutnal chutil :-)
Zapékané brambory líného kuchaře
Po mnoha letech trmácení po všech možných kuchyních si vážně užívám jen vaření doma. Začal jsem...
Mriežkovaný tvarohový koláč
Tento koláč nám doniesli susedia , kedˇ sme ich pozvali na našu chalupu. Veľmi nám chutil, ...
Bravčová panenka z Frankenwaldu
Takýmto spôsobom sa pripravovala bravčová panenka v penzióne môjho priateľa v Bavorsku- Frankenwald u môjho priateľa Paula....
Plněné zapečené brambory s parmazánem
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Pak je oloupeme a překrojíme na půlky, opatrně...
Bravčové rebierka v domácej sudovej kapuste s knedlíkom
Obľúbené jedlo a klasické, ale počas leta to má celkom inú chuť, keď sa to...
Pečené bravčové karé s pomarančom
Naozaj voňavé a šťavnaté karé. Inšpirovalo ma menu v jednej banskobystrickej reštaurácii.