Mištičky červeného ovocia
Foto: galbani
Svieži letný dezert
porcie
tepelná úprava
Suroviny
Krém: | |
250 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
Ovocné pyré: | |
400 g čerstvé (maliny, jahody, černice) |
|
50 g |
|
40 g |
|
|
|
Zdobenie: | |
(maliny, jahody, černice) |
|
(lístky) |
|
|
Postup
-
1
Ovocné pyré: Ovocie prepasírujte cez sitko, aby ste odstránili zrniečka. Prepasírované ovocie vložte do hrnca spolu s maslom a cukrom. Varte na miernom ohni za neustáleho miešania. Hotové ovocné pyré odstavte a nechajte vychladnúť.
- 2
Krém: Na krém vyšľahajte žĺtky s cukrom a pridajte mascarpone. Ingrediencie spolu vymiešajte do hladkého krému.
- 3
Časť krému vylejte na dno misiek alebo pohárov, prikryte piškótami a pridajte ovocné pyré. Opakujte dokiaľ nie sú misky plné. Zakončite vrstvou krému. Nechajte stuhnúť aspoň 12 hodín.
- 4
TIP pre lepší výsledok: Pred podávaním ozdobte hotové misky celými kúskami ovocia, lístkami mäty a poprášte práškovým cukrom.
Tiež nepečený dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu