Nepečený dezert
Nepečený dezert

Mištičky červeného ovocia

galbani - fotkagalbani, 5. júla 2019. Komerčný recept.
Mištičky červeného ovocia
Foto: galbani

Svieži letný dezert

4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Krém:
250 g
100 g
2 ks
Ovocné pyré:
400 g čerstvé (maliny, jahody, černice)
50 g
40 g
Zdobenie:
 (maliny, jahody, černice)
 (lístky)




Postup

  1. 1

    Ovocné pyré: Ovocie prepasírujte cez sitko, aby ste odstránili zrniečka. Prepasírované ovocie vložte do hrnca spolu s maslom a cukrom. Varte na miernom ohni za neustáleho miešania. Hotové ovocné pyré odstavte a nechajte vychladnúť.

  2. 2

    Krém: Na krém vyšľahajte žĺtky s cukrom a pridajte mascarpone. Ingrediencie spolu vymiešajte do hladkého krému.

  3. 3

    Časť krému vylejte na dno misiek alebo pohárov, prikryte piškótami a pridajte ovocné pyré. Opakujte dokiaľ nie sú misky plné. Zakončite vrstvou krému. Nechajte stuhnúť aspoň 12 hodín.

  4. 4

    TIP pre lepší výsledok: Pred podávaním ozdobte hotové misky celými kúskami ovocia, lístkami mäty a poprášte práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mištičky.....nie sú to náhodou poháre? A ten názov, asi zlyhala fantázia :) Ale uznávam, že ten krém s ovocím vypadá a iste aj chutná dobre....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia