Orieškový zákusok
Orieškový zákusok

Orieškovo-čokoládové rezy bez múky

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 27. októbra 2021
Orieškovo-čokoládové rezy bez múky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
16
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
100 g
1 bal.
130 g
Krém:
250 ml
300 ml
100 g
3 PL
1 PL
4 PL mleté
Navrch:
100 g
100 ml
3 PL nasekané




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme orieškovú múku s práškom do pečiva a vyšľahané bielky. Premiešame, cesto nalejeme do formy (25 x 25 cm) a pečieme 20 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Kým cesto vychladne, pripravíme krém. Roztopíme čokoládu, vyšľaháme mascarpone so smotanou a s cukrom. Pridáme kakao, vlažnú čokoládu a mleté oriešky.

  3. 3

    Cesto rozrežeme, naplníme krémom a na hodinu odložíme do chladničky.

  4. 4

    Pripravíme ganache. Smotanu necháme zohriať k bodu varu, nalejeme na rozlámanú čokoládu a vymiešame dohladka. Primiešame posekané oriešky a natrieme navrch zákuska.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia