Orieškovo-čokoládové rezy bez múky
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 27. októbra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 27. októbra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
16
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 130 g |
|
| Krém: | |
| 250 ml |
|
| 300 ml |
|
| 100 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| 4 PL mleté |
|
| Navrch: | |
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
| 3 PL nasekané |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s cukrom. Pridáme orieškovú múku s práškom do pečiva a vyšľahané bielky. Premiešame, cesto nalejeme do formy (25 x 25 cm) a pečieme 20 minút pri 180 °C.
- 2
Kým cesto vychladne, pripravíme krém. Roztopíme čokoládu, vyšľaháme mascarpone so smotanou a s cukrom. Pridáme kakao, vlažnú čokoládu a mleté oriešky.
- 3
Cesto rozrežeme, naplníme krémom a na hodinu odložíme do chladničky.
- 4
Pripravíme ganache. Smotanu necháme zohriať k bodu varu, nalejeme na rozlámanú čokoládu a vymiešame dohladka. Primiešame posekané oriešky a natrieme navrch zákuska.
Tiež orieškový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu