Foto: jenni
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme cesto z múky, studeného alsanu a cukru. Cukor som mala kryštálový, ten som si najprv zmixovala v mixéry na jemnejšie kryštáliky a spolu s alsanom, múkou, vanilkovým luskom a škoricou som si vypracovala cesto. Cesto som vtlačila rukami do okrúhlej tortovej formy a odložila do chladničky, pokým som spracovala plnku.
- 2
Na plnku si v mlieku rozmiešame škrob alebo zlatý klas tak, aby sme nemali hrudky, teda do hladka. V mixéry si zmixujeme na hladkú hmotu silken tofu, cukor podľa chuti a škrob/zlatý klas rozmiešaný v mlieku. Pokiaľ sa vám zdá plnka po rozmixovaní málo sladká, dochuťte ju podľa vlastnej chuti. Z chladničky vyberieme formu s cestom, na to vylejeme plnku a koláč dáme piecť do predhriatej rúry na približne 35 minút pri teplote 180 stupňov.
- 3
Hotový koláč vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a na vychladnutý budeme vrstviť ovocie a puding z kompótovej šťavy. Kompót si zlejeme, šťavu odložíme! Nevylievame. Ovocie poukladáme na cheesecake a zatiaľ si z kompótovej šťavy pripravíme puding. Kompót som mala kúpený, šťava z neho mala menej než 500 ml, tak som si ju doliala do pol litra vodou, v kompótovej šťave som rozmiešala škrob a cukor. Zmes som varila na miernom ohni pokiaľ zmes nezačala hustnúť.
- 4
Nemusíte čakať pokým vám puding vychladne, stačí ho po lyžičkách dávať na koláč, no treba dávať stále pozor na to, že je horúci, takže pracujeme opatrne. Puding môžete dávať na koláč cik-cak, pokým sa vám celý neminie a nepokryje ovocie a celý povrch koláča. Puding nechajte stuhnúť v chladničke, pokojne aj do druhého dňa a potom už len koláč nakrájajte a vychutnajte si jeho sladkú chuť. Prajem vám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu