Pripečená zmrzlina fotorecept

alexola - fotkaalexola, 10. júla 2011
Pripečená zmrzlina (fotorecept)
Foto: alexola

Chcela som opäť vyskúšať niečo nové a potešiť chuťové poháriky blízkych. Myslím, že sa podarilo.

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Na zmrzlinu:
200 g
100 g
50 g
300 ml
Na korpus:
1 ks
1 PL
40 g
1 ČL
1 PL
1 PL
1/2 ČL
Na sneh:
3 ks
120 g
50 ml
30 g




Postup

  1. 1

    Príprava zmrzliny: deň pred plánovaným podávaním si pripravíme alebo kúpime zmrzlinu. Tá moja bola varená nasledovne: Smotanu som zahriala, vsypala cukor a čokoládu, vymiešala a pridala mlieko. Po vychladnutí som zmrzlinu vyrobila v zmrzlinovači. Hotovú zmrzlinu som naliala do plastových téglikov podľa toho, aké som chcela mať výsledné kusy veľké a dala mraziť.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Príprava korpusu: Vymiešala som celé vajíčko s cukrom, múkou, práškom do pečiva, vodou, olejom a kakaom a dala som piškótu upiecť vo vymastenej forme na cca 170°C.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotová piškóta rozdelená na pôvodne plánované tri veľké kusy.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príprava snehu: bielka som vyšľahala s polovicou kryštálového cukru a s práškovým cukrom. Zatiaľ som si dala rozvariť druhú polovicu cukru s vodou. Rozvar som prilievala do vyšľahaných bielkov, čím som získala veľmi pevný sneh.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zapekacej misky som uložila kúsky korpusu a na ne postupne včera pripravenú zmrzlinu, ktorú bolo samozrejme pred pripečením potrebné ošatiť do snehového oblečenia. Pomocou vrecka so špičkou som teda zmrzlinu "uzavrela" zo všetkých strán. V tejto chvíli sme sa dozvedeli o prichádzajúcej návšteve, preto som ostatné dva korpusy a zmrzliny predelila na 4 časti, čím som si pre návštevu zabezpečila malý dezert.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmrzlina pod bielkovým snehom pripravená na zapečenie.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmrzlinu som pripiekla v elektrickej rúre na 250°C cca 3-5 minút. Akonáhle okraje bielkového snehu zhnedli, pripečená zmrzlina bola hotová.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hneď po vybratí z rúry.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hosťom sa ušli iba takéto trojhubky, navyše čokoládový korpus pod nimi som mierne narezala a poliala domácou griotkou. Ostatný postup sa zachoval, zmenila sa len veľkosť výsledného produktu, ktorá pri jeho sladkosti bola dostačujúca. :)

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

andys
Super, toto som vždy chcela skúsiť, ale nemala som odvahu...
lucincek
super to vyzerá, ale asi na to nemám toľko odvahy... no páči sa mi to aj si to uložím... a potom snáď niekedy neskôr vyskúšam :)
viera1
A ešte si to môžte flambovať s dobrým likérom (miesto griotky).V reštauráciách sa to podávalo pod názvom Surprise.
cica2
to nemá chybu, dokonalé!!!! Mňamky:))
hubarka35
to stojí za vyskušanie tento bomba receptik,zmrzku som ešte nerobila,nemám čas,no od zitra budu mat v nemenovanom obchodnom nakupnom centre 500ml fajnovu karamelovu a inu zmrzku za 2.50eu,ževraj novinka....tak behnem kuknut a upečiem si ju.....
biopanic
ja tak lubim, ked sa ludia neboja robit veci inak :) toto je krasne originalne, ma to vlastny punc a ten korpus poliaty griotkou, bravo :)
alexola
ďakujem za komentáre, takto podávaná zmrzlina bola dobrá, ale stačí raz za pár rokov, lebo tie sladké bielka nám až tak veľmi doma nechutia.. :) zážitok z prípravy- 100%-ný a teraz si už pochutnávame iba na "obyčajnej" doma vyrobenej zmrzline. Držím palce všetkým, ktorí vyskúšajú aj tento recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia