Pripečená zmrzlina fotorecept

alexola - fotkaalexola, 10. júla 2011
Pripečená zmrzlina (fotorecept)
Foto: alexola

Chcela som opäť vyskúšať niečo nové a potešiť chuťové poháriky blízkych. Myslím, že sa podarilo.

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Na zmrzlinu:
200 g
100 g
50 g
300 ml
Na korpus:
1 ks
1 PL
40 g
1 ČL
1 PL
1 PL
1/2 ČL
Na sneh:
3 ks
120 g
50 ml
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava zmrzliny: deň pred plánovaným podávaním si pripravíme alebo kúpime zmrzlinu. Tá moja bola varená nasledovne: Smotanu som zahriala, vsypala cukor a čokoládu, vymiešala a pridala mlieko. Po vychladnutí som zmrzlinu vyrobila v zmrzlinovači. Hotovú zmrzlinu som naliala do plastových téglikov podľa toho, aké som chcela mať výsledné kusy veľké a dala mraziť.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Príprava korpusu: Vymiešala som celé vajíčko s cukrom, múkou, práškom do pečiva, vodou, olejom a kakaom a dala som piškótu upiecť vo vymastenej forme na cca 170°C.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotová piškóta rozdelená na pôvodne plánované tri veľké kusy.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príprava snehu: bielka som vyšľahala s polovicou kryštálového cukru a s práškovým cukrom. Zatiaľ som si dala rozvariť druhú polovicu cukru s vodou. Rozvar som prilievala do vyšľahaných bielkov, čím som získala veľmi pevný sneh.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zapekacej misky som uložila kúsky korpusu a na ne postupne včera pripravenú zmrzlinu, ktorú bolo samozrejme pred pripečením potrebné ošatiť do snehového oblečenia. Pomocou vrecka so špičkou som teda zmrzlinu "uzavrela" zo všetkých strán. V tejto chvíli sme sa dozvedeli o prichádzajúcej návšteve, preto som ostatné dva korpusy a zmrzliny predelila na 4 časti, čím som si pre návštevu zabezpečila malý dezert.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmrzlina pod bielkovým snehom pripravená na zapečenie.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmrzlinu som pripiekla v elektrickej rúre na 250°C cca 3-5 minút. Akonáhle okraje bielkového snehu zhnedli, pripečená zmrzlina bola hotová.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hneď po vybratí z rúry.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hosťom sa ušli iba takéto trojhubky, navyše čokoládový korpus pod nimi som mierne narezala a poliala domácou griotkou. Ostatný postup sa zachoval, zmenila sa len veľkosť výsledného produktu, ktorá pri jeho sladkosti bola dostačujúca. :)

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Dezerty, Na sladko, Zmrzlina, Zapekané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Super, toto som vždy chcela skúsiť, ale nemala som odvahu...
super to vyzerá, ale asi na to nemám toľko odvahy... no páči sa mi to aj si to uložím... a potom snáď niekedy neskôr vyskúšam :)