Pripečená zmrzlina fotorecept

alexola - fotkaalexola, 10. júla 2011
Pripečená zmrzlina (fotorecept)
Foto: alexola

Chcela som opäť vyskúšať niečo nové a potešiť chuťové poháriky blízkych. Myslím, že sa podarilo.

5
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Na zmrzlinu:
200 g
100 g
50 g
300 ml
Na korpus:
1 ks
1 PL
40 g
1 ČL
1 PL
1 PL
1/2 ČL
Na sneh:
3 ks
120 g
50 ml
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava zmrzliny: deň pred plánovaným podávaním si pripravíme alebo kúpime zmrzlinu. Tá moja bola varená nasledovne: Smotanu som zahriala, vsypala cukor a čokoládu, vymiešala a pridala mlieko. Po vychladnutí som zmrzlinu vyrobila v zmrzlinovači. Hotovú zmrzlinu som naliala do plastových téglikov podľa toho, aké som chcela mať výsledné kusy veľké a dala mraziť.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Príprava korpusu: Vymiešala som celé vajíčko s cukrom, múkou, práškom do pečiva, vodou, olejom a kakaom a dala som piškótu upiecť vo vymastenej forme na cca 170°C.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotová piškóta rozdelená na pôvodne plánované tri veľké kusy.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príprava snehu: bielka som vyšľahala s polovicou kryštálového cukru a s práškovým cukrom. Zatiaľ som si dala rozvariť druhú polovicu cukru s vodou. Rozvar som prilievala do vyšľahaných bielkov, čím som získala veľmi pevný sneh.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do zapekacej misky som uložila kúsky korpusu a na ne postupne včera pripravenú zmrzlinu, ktorú bolo samozrejme pred pripečením potrebné ošatiť do snehového oblečenia. Pomocou vrecka so špičkou som teda zmrzlinu "uzavrela" zo všetkých strán. V tejto chvíli sme sa dozvedeli o prichádzajúcej návšteve, preto som ostatné dva korpusy a zmrzliny predelila na 4 časti, čím som si pre návštevu zabezpečila malý dezert.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmrzlina pod bielkovým snehom pripravená na zapečenie.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zmrzlinu som pripiekla v elektrickej rúre na 250°C cca 3-5 minút. Akonáhle okraje bielkového snehu zhnedli, pripečená zmrzlina bola hotová.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hneď po vybratí z rúry.

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hosťom sa ušli iba takéto trojhubky, navyše čokoládový korpus pod nimi som mierne narezala a poliala domácou griotkou. Ostatný postup sa zachoval, zmenila sa len veľkosť výsledného produktu, ktorá pri jeho sladkosti bola dostačujúca. :)

    Pripečená zmrzlina (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
to stojí za vyskušanie tento bomba receptik,zmrzku som ešte nerobila,nemám čas,no od zitra budu mat v nemenovanom obchodnom nakupnom centre 500ml fajnovu karamelovu a inu zmrzku za 2.50eu,ževraj novinka....tak behnem kuknut a upečiem si ju.....
ďakujem za komentáre, takto podávaná zmrzlina bola dobrá, ale stačí raz za pár rokov, lebo tie sladké bielka nám až tak veľmi doma nechutia.. :) zážitok z prípravy- 100%-ný a teraz si už pochutnávame iba na "obyčajnej" doma vyrobenej zmrzline. Držím palce všetkým, ktorí vyskúšajú aj tento recept :)

Pridaj komentár k receptu: