Polentové knedlíky
Polentové knedlíky v mé kuchyni zdomácněly hned po prvním vyzkoušení. Přítelkyně Anna na ně pěla chválu....
Torta k narodeninám
Boli sme na oslave a oslávencovi som upiekla takúto tortu. Dávam Vám ju sem len pre...
Dusená brokolica s jogurtovým dresingom
Vynikajúce ako príloha alebo ľahká večera :-)
Makovec z acidka s ríbezľami
Veľmi jednoduchý, vďaka acidku vláčny koláčik a vďaka ríbezliam aj svieži. Príprava nám zaberie len...
Jablkový koláč
Hrnček má 250 ml. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridávame múku a poriadne vyšľaháme...
Chilli con carne na britský spôsob
Toto jedlo mám veľmi rád, preto Vám ponúkam osvedčený recept, ktorý ma ešte nesklamal....
Sterilované cuketové zelí
Někde jsem slíbil, že dám recept na cuketové zelí. Asi mnozí toto zelí znají a...
Medovo-cesnakové pečené bravčové koleno
Jednoduché pečené koleno s medom, cesnakom a so saturejkou.
Perfektný kváskový špaldový toastový chlieb
Tento recept som našla na stránke zdravepecenie. sk a zaujal ma svojou zvláštnou zložkou Tang zhong...
Vegánske špenátové palacinky
Sójové mlieko rozmixujeme s baby špenátom. V mise zmiešame špaldovú múku, špenátovú zmes, vodu...
Nátierka s Nivou II.
pre tých, ktorí majú radi syry z modrou plesňou... pokračovanie :-)
Omeleta na nedeľné ráno
Na dôležitosť raňajok nemusím apelovať, ale povedzme si pravdu - kto pravidelne raňajkuje? Ja nie...
Zapekané morčacie kúsky
znova jeden z mojich receptov ala "Co zostalo v komore" po styroch rokoch doma pri detoch a...
2 v 1 = Špirálky a osie hniezda pečené v kyslej smotane
Z jedného cesta 2 spôsoby. Špirálky a osie hniedo pečené v kyslej smotane.
Cous-cous koláč
Na korpus si uvaríme všetky uvedené suroviny v jednom hrnci. V hrnci zmiešame kuskus, cukor,...
Špaldový kysnutý koláč ( fotorecept )
Tento recept som našla na Vareche, je od pani Gabiky Žlebekovej, ktorá vlastní jedáleň v...
Hovädzie so smotanovo-zeleninovou omáčkou v jednom hrnci
Poznáte pod názvom sviečková na smotane, avšak toto je náš variant a po zjedení ešte dlho...
Ferrero Rocher torta
Pripravíme piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vodu a olej....
Jabĺčka v karameli
Tento chutný prídavok z ovocia využívam vždy ak mám mať slávnostne jedlo, alebo ako dezert, keď ho...
Pečený diviak so šafránovou omáčkou
Divinu mám doma len výnimočne, tak k nej robím aj výnimočnú omáčku :)
Pirohy z jogurtového cesta, k nim blesková paradajková polievka
Vždycky som robila klasické pirohy, múka vajce, voda. Tieto pirohy robím už dosť dlho, ani neviem kde...
Zeleninová polievka s vegetovo-cesnakovou zápražkou
Keďže nemám rada múčne zápražky do polievok, lebo sa z nich priberá :-), tak som...
Špaldovo-medové rolády s ovocím
Pôvodný recept z Dorky, zmenila som múku, ubrala cukru, pretože plnka je sladká dosť,...
Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...
Pikantné bravčové mäso na čiernom korení
Skúsení amaterkuchári tento môj príspevok nemusia ani otvárať. Pridávam to sem pre mladých, začínajúcich domácich kuchárov a...