Foto: medovnicek
Recepty od tejto šikovnej kuchárky http://www.casopis-mana.sk/recepty/index.html ma ešte nikdy nesklamali, tak to bolo aj v prípade Slaných tyčiniek. Cesto som rozdelila na dve časti Zobraziť celý popisRecepty od tejto šikovnej kuchárky http://www.casopis-mana.sk/recepty/index.html ma ešte nikdy nesklamali, tak to bolo aj v prípade Slaných tyčiniek. Cesto som rozdelila na dve časti a jednu časť som piekla na sladko.
Postup
-
1
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do mikroténového vrecúška a necháme v chladničke do druhého dňa.
- 2
Na druhý deň cesto rozvaľkáme, potrieme vajíčkom.
- 3
Nakrájame na prúžky, z ktorých nakrájame tyčinky.
- 4
Tyčinky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme hrubozrnnou soľou, sezamom a dáme piecť na 180 C.
- 5
Ja som sa rozhodla, že časť upečiem na sladko. Vyvaľkala som cesto a formičkou som vykrojila veterníky. Ak nemáme formičku, tak nakrájame štvorce, dáme plnku a radielkom nakrojíme každý štvorec cesta od rohu po plnku.
- 6
Do stredu som dala plnku - puding bez varenia od Dr.Oetkera
- 7
Každý druhý rožok cesta zdvihneme a položíme na cesto
- 8
A takto postupujeme ďalej
- 9
A ďalší rožok
- 10
A ďalší
- 11
Potrieme žĺtkom a dáme piecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/slane-tycinky-fotorecept/24348-...