Punčové stromčeky
Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 16. decembra 2013
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 16. decembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto na dva pláty (2 x upiecť – 2 ružové a 2 biele): | |
7 ks |
|
180 g |
|
160 g |
|
Rozvar: | |
1 l |
|
500 g |
|
50 ml |
|
250 g (alebo iný) |
|
Poleva: | |
200 g |
|
200 g (roztopiť a pridať k cukru a zamiešať) |
|
60 g (Maizena) |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Biely upečený plát dáme na plech, odtrhneme papier, priložíme ružový plát natretý džemom, polejeme cukrovým rozvarom s rumom.
- 2
Priložíme tretí plát natretý džemom, biely však polejeme rozvarom a nakoniec priložíme posledný ružový potretý plát.
- 3
Zaťažíme na 5 – 6 hodín. Zákusok potrieme polevou, necháme stuhnúť a môžeme krájať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu