Punčové stromčeky

Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 16. decembra 2013
Punčové stromčeky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto na dva pláty (2 x upiecť – 2 ružové a 2 biele):
7 ks
180 g
160 g
Rozvar:
1 l
500 g
50 ml
250 g (alebo iný)
Poleva:
200 g
200 g (roztopiť a pridať k cukru a zamiešať)
60 g (Maizena)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Biely upečený plát dáme na plech, odtrhneme papier, priložíme ružový plát natretý džemom, polejeme cukrovým rozvarom s rumom.

  2. 2

    Priložíme tretí plát natretý džemom, biely však polejeme rozvarom a nakoniec priložíme posledný ružový potretý plát.

  3. 3

    Zaťažíme na 5 – 6 hodín. Zákusok potrieme polevou, necháme stuhnúť a môžeme krájať.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Páči sa mi to,ale radšej tradičný rez.