Punčové stromčeky

Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 16. decembra 2013
Punčové stromčeky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
15
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto na dva pláty (2 x upiecť – 2 ružové a 2 biele):
7 ks
180 g
160 g
Rozvar:
1 l
500 g
50 ml
250 g (alebo iný)
Poleva:
200 g
200 g (roztopiť a pridať k cukru a zamiešať)
60 g (Maizena)
1 PL




Postup

  1. 1

    Biely upečený plát dáme na plech, odtrhneme papier, priložíme ružový plát natretý džemom, polejeme cukrovým rozvarom s rumom.

  2. 2

    Priložíme tretí plát natretý džemom, biely však polejeme rozvarom a nakoniec priložíme posledný ružový potretý plát.

  3. 3

    Zaťažíme na 5 – 6 hodín. Zákusok potrieme polevou, necháme stuhnúť a môžeme krájať.

Diskusia k receptu

jeka
Páči sa mi to,ale radšej tradičný rez.
fiby
Nevyzerá ani tento zlý. Díky za recept.
angiek
recept moze byt fajn ale dost pochybujem, ze to cesto vpije tolko rozvaru, ved to musi tiect
viera1
Tá poleva nemohla byť fondánová? Margarín na punčákoch...To ste kedy na to prišli,cukrárky-profesionálky?
myalab
Poleva vyzera skvele, ja by som pouzila radsej maslo. Podla mna trosku tuku nezaskodi, a na rozvar v pripade sezony pouzivam malinovu, visnovu stavu inak domaci sirupn, ziadne farby, no ale to je ina level. Robila som aj taku variantu s kremom vtedy by som ale uz tuk do polevy nedala. Vyzeraju skvele aj chutit mozu ale tie ingrediencie by som vymenila za zdravsie...
tatranocka
@myalab vyzerá skvele,ale skús ju ochutnať.Tesco predáva balené a nikomu z nás,čo sme to dali do úst,sa to nepodarilo prehltnúť.Na jedlo sa nemá takto hovoriť,ale toto je jednoducho h...s.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia