Banánová minitortička s parížským krémom fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 1. júla 2011
Banánová minitortička s parížským krémom (fotorecept)
Foto: ancicka

Táto tortička bola urobená len tak popri inom pečení.

8
porcií

Suroviny

Cesto:
2 ks
2 PL
2 PL
1/2 ks
plnka:
1 kelinok
50 g
podľa chutí  na pliatie korpusu
2 ks zrelé




Postup

  1. 1

    Korpus som upiekla z dvoch vajec,poliala som rumovým sirupom. Korpus má primer 17 cm.

    Banánová minitortička s parížským krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Smotanu som vyliala do misky,polámala varovu čokoládu a na miermom ohni pomaly miešala.

    Banánová minitortička s parížským krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Miešame dovtedy,kým sa čokoláda nerozpusí a až zašne vrieť tak ju odstavíme a necháme v chlade do druhého dňa.

    Banánová minitortička s parížským krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som jú vyšľahala a

    Banánová minitortička s parížským krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...uložila naň banány a natrela krém a dala zasa do chladničky stuhnuť. Najlepšie je na krém natrieť čokoládu,ale mi sme mali ku kávičke ,tak som si to zjednodušila.

    Banánová minitortička s parížským krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypala som guličkami a pre oko ozdobila. Dobrú chuť!

    Banánová minitortička s parížským krémom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

pacik
Takéto mám veľmi rada, v nedeľu bude ku káve :-)
pivonka
Parížsky krém a banány - to je fajná kombinácia
marcy
@ ancicka :) trim paľce,aby som zajtra vyšľahala túto plnku...v profile mám Spišský hrad, momentku ,ktorú som si cvakla už tento rok
ancicka
dakujem.@marci ,len ju dlho nešľahaj ,aby sa nezrazila.Ked si bola na hrade,tak si sa mohla ozvať.Ja ešte len ráno otvorím oči o v okne už ho mám.
3sandra3
výborná pochúťka... škoda, že nemám teraz nič na papanie
marcy
vyšľahala som ju,moja je dosť horká a hustá ...dávala som 52 % čokoládu ( 200 g na 500ml trvanlivej šľahačky,ideál by bolo 750 ml ) ..určite sa zje,lebo depka z počasia je veliká :o(
ancicka
@marci ,Ja som dala varovu a tiež bola horka,ale ja som to tak chcela.Ked chceš sladšiu tak daj pr.cukru.Parišská by mala byť bez cukru.
marta5
Určite vyskúšam,je krásna a dobrá-ukladám a dakujem.
marcy
tá hustota povolila :o),jemná horkosť šľahajdy a chuť zrelých banánov je úžasná....chválili mi,ale úspech mal aj koláč môjho detstva - hnetený koláč mrežovaný ( linzerka + makovo-kokosová plnka na polke cesta+ tvarohová plnka s brusnicami na druhej polke cesta )..zostali prázdne plechy :))
dogagador
si ma inspirovala, robievam bananovu roladu s parizskym kremom, takze som dnes pripravila Tvoj vzhlad s mojim receptom, ktory planujem dat sem.
parizsku slahacku varim: na 500 ml 4 dkg kakaa a 4 dkg praskoveho cukru, necham vychladnut, dam do chladnicky, na druhy den vyslaham a je to ta najuzasnejsia parizska, aku som kedy mala...
dogagador
si ma inspirovala, robievam bananovu roladu s parizskym kremom, takze som dnes pripravila Tvoj vzhlad s mojim receptom, ktory planujem dat sem.
parizsku slahacku varim: na 500 ml 4 dkg kakaa a 4 dkg praskoveho cukru, necham vychladnut, dam do chladnicky, na druhy den vyslaham a je to ta najuzasnejsia parizska, aku som kedy mala...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia