Ražniči z mletého mäsa
Ražniči z mletého mäsa

Mini mäsové guľky na ražni

podravka - fotkapodravka, 1. mája 2017. Komerčný recept.
Mini mäsové guľky na ražni
Foto: podravka

Tieto malé mäsové guľky pripravené na ražni potešia všetkých fanúšikov grilovania a inšpirujúcih na preskúmaniu mnohých spôsobov, s ktorými je možné skombinovať chutné mäso a zeleninu pripravené spolu na ražni.

8
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
100 g
1 ks
2 strúčiky
1 balenie
50 ml
4 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso zmiešame spolu s najemno nakrájanou cibuľou, nasekanou chilli papričkou, pretlačeným cesnakom a Podravkou na bravčové mäso.

  2. 2

    Zmes zvlhčíme bielym vínom a premiešame, aby sa chute prepojili. Necháme postáť v chlade po dobu 30 minút.

  3. 3

    Rukami vytvarujeme drobné guľky, každú napichneme na ražeň/špajdľu a mierne sploštíme.

  4. 4

    Panvicu/gril zľahka potrieme olejom a na strednom plameni mäsové guľky osmažíme. Rovnako ich môžeme poukladať na pekáč vystlaný papierom na pečenie a upiecť v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu 20 až 30 minút.

  5. 5

    Ako prílohu podávame v celku upečené zemiaky a jednoduchý šalát s dressingom.

Diskusia k receptu