Foto: dzenett
Samá, samá zelenina :) Inšpiráciu mi dal kamarát. Toto bol môj prvý pokus a určite nie posledný. Okrem cuketky môžete použiť napríklad mrkvu alebo Zobraziť celý popisSamá, samá zelenina :) Inšpiráciu mi dal kamarát. Toto bol môj prvý pokus a určite nie posledný. Okrem cuketky môžete použiť napríklad mrkvu alebo inú zeleninu. Ak nemáte škrabku s priečnou čepeľou (ktorá robí tie "špagety") tak kľudne použite obyčajnú škrabku na zemiaky a urobíte si tagliatelle.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketky si umyjeme a škrabkou s priečnymi čepeľami vytvoríme tenké pásiky. Cuketku nepoužijeme celú, keďže vnútro je príliš mäkké. To ale nevyhadzujeme.
-
2
V panvici si na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú zvyšnú cuketku. Osolíme, pridáme peper. Prilejeme paradjkové pyré, ochutíme bazalkou a oreganom. Necháme dusiť pár minút.
- 3
Nakoniec pridáme do panvice nastrúhanú cuketku. Premiešame, 2 minútky necháme dusiť a môžeme podávať. Ak by ste robili cestoviny z mrkvy, alebo inej zeleniny je dobré ju pár minút orestovať na olivovom oleji. Pri cukete som to ale nerobila, pretože som ju nechcela mať príliš mäkkú. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu