Falošné cestoviny z cukety

dzenett - fotkadzenett, 2. marca 2014
Falošné cestoviny z cukety
Foto: dzenett

Samá, samá zelenina :) Inšpiráciu mi dal kamarát. Toto bol môj prvý pokus a určite nie posledný. Okrem cuketky môžete použiť napríklad mrkvu alebo Zobraziť celý popisSamá, samá zelenina :) Inšpiráciu mi dal kamarát. Toto bol môj prvý pokus a určite nie posledný. Okrem cuketky môžete použiť napríklad mrkvu alebo inú zeleninu. Ak nemáte škrabku s priečnou čepeľou (ktorá robí tie "špagety") tak kľudne použite obyčajnú škrabku na zemiaky a urobíte si tagliatelle.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Cuketky si umyjeme a škrabkou s priečnymi čepeľami vytvoríme tenké pásiky. Cuketku nepoužijeme celú, keďže vnútro je príliš mäkké. To ale nevyhadzujeme.

    Falošné cestoviny z cukety - obrázok 1
  2. 2

    V panvici si na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú zvyšnú cuketku. Osolíme, pridáme peper. Prilejeme paradjkové pyré, ochutíme bazalkou a oreganom. Necháme dusiť pár minút.

  3. 3

    Nakoniec pridáme do panvice nastrúhanú cuketku. Premiešame, 2 minútky necháme dusiť a môžeme podávať. Ak by ste robili cestoviny z mrkvy, alebo inej zeleniny je dobré ju pár minút orestovať na olivovom oleji. Pri cukete som to ale nerobila, pretože som ju nechcela mať príliš mäkkú. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

varechaa
Zaujimave ako sa da okabatit mozog je jasne uz ide jar a kabat neschova co sa v zime skrylo :-)
frezia68
Vítaj na Vareche,uviedla si sa výborným a zdravým receptom :-) ,len pokračuj.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia