Piškótové rezy s ovocím fotorecept
Foto: olinecka
Rezy plné ovocia, ktoré potešia veľkých aj malých.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
5 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
štipka |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl vlažné |
|
Krém: | |
700 ml |
|
2 bal. |
|
5-6 PL |
|
štipka |
|
200 g čerstvé |
|
200 g (18 %) |
|
Okrem toho: | |
1-2 bal. |
|
podľa chuti |
|
na potretie korpusu (alebo lekvár) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na krém, kyslá smotana je zatiaľ v chladničke.
-
3
Korpus: Vajíčka vyšľaháme s cukrom a štipkou soli do penista. Postupne pridávame striedavo vlažné mlieko a olej. Menší plech (35x25 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút do zlatista. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
4
Krém: V troche mlieka rozmiešame pudingové prášky. Zvyšok mlieka dáme variť s cukrom a štipkou soli, pridáme v mlieku rozmiešaný prášok a uvaríme hustý puding. Do pudingu za horúca vmiešame maslo pokrájané na menšie kúsky a kyslú smotanu po malých častiach.
-
5
Krém zakryjeme fóliou na potraviny a necháme trocha vychladnúť.
-
6
Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie, boky upravíme a potrieme džemom. Následne potrieme krémom.
-
7
Na krém poukladáme ovocie podľa sezóny. Dáme do chladničky stuhnúť. Podľa návodu na obale pripravíme želatínu a nanesieme na ovocie. Odložíme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame na rezy.
Ďakujem za komentár.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči.
Ďakujem za povzbudenie.
Velmi trefný koment!
@olinecka pěkný recept, suroviny, postup i fotečky! Krásná práce, jsi šikulka! Už jsem i u nás objevila tento puding, ještě jsem neochutnala. Díky za sdílení, hezký večer!
Ďakujem za príjemný komentár, pozdravujem.
Môžeš urobiť želatínu na koláč aj zo zlatého klasu. Podľa toho, akú chceš farebnú. Môžeš do džúsu jahodovu alebo pomarančovu no keď číru tak to neporadím. Ani ja som nebola spokojná s mojím výsledkom, pozdravujem.
Kde je problém s tou želatinou? Nefunguje? Tyjo, pořád šachují se surovinami a pak se jeden diví. Dlouho jsem nepoužívala, tak houby vím.
Děkuji za pozdravení. Já jsem si letos koupila želírovací přípravek od firmy Haas. Ten Dr.O... už mi do kuchyně nesmí. A s tím Zlatým klasem to také není špatný nápad.