Šťavnatý ovocný koláčik :-)

diabambulka - fotkadiabambulka, 10. decembra 2010

ahojte varecháčikovia, posielam vám receptík na výborný ovocný koláčik, môžete tam použiť ovocie od výmyslu sveta, ja som ho robila s mandarinkami a jahodami Zobraziť celý popisahojte varecháčikovia, posielam vám receptík na výborný ovocný koláčik, môžete tam použiť ovocie od výmyslu sveta, ja som ho robila s mandarinkami a jahodami , ale mám odskúšaný aj s čučoriedkami:-))) nechajte sa inšpirovať...

12
porcií

Suroviny

CESTO:
4 ks
4 PL
1/2 balíčka
4 PL
KRÉM :
1 ks
250 g
100 g
150 ml
1 ks, na plnku
1 ks
2 ks
 ovocný
 kompótové , -mandarinky, jahody




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme bielka, pridáme práškový cukor. Postupne pridávame žĺtky, múku, prášok do pečiva. Keď máme cesto dobre vymiešané dáme ho piecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 150 stupňoch. Keď máme upečenú piškótu, dáme ju vychladnúť a potom z nej stiahneme papier na pečenie. Natrieme džemom a prekrojíme na polovicu. Na jednu stranu uložíme ľubovolné ovocie. Ja som použila mandarinky a jahody. Na takto pripravený piškótový plát natrieme plnku, ale nie všetku- približne dve tretiny. Priložíme druhým piškótovým plátom, tak aby džem opäť smeroval dole. Tou zvyšnou plnkou natrieme vrchnú časť koláčika a už len dozdobíme podľa vlastnej fantázie:-)))

  2. 2

    PLNKA: Tvaroh zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Do 1.5 dcl jahodovej šťavy dáme napučať želatinu, ktorú pripravujem podľa návodu. Zohrejeme ju toška, ale nevaríme. Potom ju chvíločku chladíme. Medzičasom si pvyšľaháme dve šľahačky s jedným stužovačom. Do vymiešaného tvarohu pridáme vychladenú želatínu a vyšľahanú šľahačku-ja som si z nej troška odložila na ozdobenie koláčika. Môžeme pridať na vylepšenie chuti aj pár rozmixovaných jahôd.

    Šťavnatý ovocný koláčik :-) - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť varecháčikovia :-)))

    Šťavnatý ovocný koláčik :-) - obrázok 3

Diskusia k receptu

miluna
Chcela som zajtra robiť tiramisu, ale urobím toto, mňam :).
ailuj82
aj ja mám chuť na niečo takéto *letné*. Určite vyskúšam.
radovana
pravidelne pečiem takýto koláčik, tiež obmiieňam ovocie, piškótu najskôr pokvapkám rumom a tak natriem džemom a niekedy namiesto šľahačkového krému dávam nanukový vylepšený tiež tvarohom so želatínou - vždy vykúzlim iný a vždy fantastický piškótový zákusok
tinca
ovocné zákusky môžem akékoľvek
diabambulka
ďakujem, milo ste ma potešili a som rada že som vás troška inšpirovala :-)))
diabambulka
som rada že sa podaril a ešte viac že ti chutí, ja mám rad koláčiky tohto typu, že sú super šťavnaté, tak gratuľujem že sa ti podaril a dobrú chuť:-)))
cica2
ja žasnem, vyzerá úžasne!!!!....ukladám a velmi rada ho vyskúšam:))
3sandra3
jéééj, aký úžasný koláčik.... prečo som ho objavila až dnes......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia