Denné chody (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Bezlepkové cviklové halušky s bryndzou

Cestoviny

Hádam každý z nás si rád pochutná na tradičných slovenských bryndzových haluškách so slaninkou. Ale čo tak trošku ich prifarbiť tým najzdravším farbivom aké príroda ponúka?...

prazdny

Treska pečená na rozmaríne

Hlavné jedlá

Ľahká príprava, krátky čas pečenia a lahodná ryba je na stole....

prazdny

Mafiny s paradajkami a so slaninkou

Večera

Koláčik do dlane, na studeno i na teplo. A stovky variácií. Vždy iné cesto,...

prazdny

„Tuhé" mäsité gule

Bravčové mäso

Mäso, korenie, soľ a vajcia zmiešame a dobre premiesime. Zmes zahustíme trochou strúhanky a...

prazdny

Pórová polievka

Bezmäsité jedlá

Nikde som nevedela nájsť recept ktorý by mi úplne vyhovoval, tak som si vytvorila svoj a...

prazdny

Pomarančový dezert v pohári

Dezerty

Osviežujúci dezert na letné horúce dni.

prazdny

Sójová polievka s klobásou

Večera

Sója je strukovina plná bielkovín. Dá sa použiť na všetky spôsoby ako ostatné strukoviny. Čo...

prazdny

Špagety s chery rajčinkami

Cestoviny

Jednoduché, rýchle, výborné

prazdny

Opité čerešne v osviežujúcom pohári

Dezerty

Pripravený podľa našej chuti a len pre dospelých...

prazdny

Bezlepkové plnené tortilly

Večera

Tortilly si môžete naplniť presne podľa svojej chuti.

prazdny

Ružičkový kel s parmezánom

Hlavné jedlá

Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

prazdny

Kuskus s pečenými sardinkami

Cestoviny

Orientálna záležitosť, vysoko prenosné jedlo - do práce, či na túry a výlety.

prazdny

Makový koláč bez lepku s hruškami a pohánkou

Koláče

Azda súhlasíte, že na jeseň sa oplatí piecť. Príroda totiž ponúka nespočetné množstvo úžasných plodín, ktoré sa priam pýtajú do voňavých koláčov....

prazdny

Ananásové ragú s pečenou krevetkou

Slané chuťovky

Nasekaný ananás premiešame s troškou restovaných mandlí, pridáme čili a mätu.

prazdny

Sucháriky s mozarellou

Slané chuťovky

Sucháriky potrieme bylinkovým maslom.

prazdny

„Rizoto“ z naklíčenej červenej pšenice

Bezmäsité jedlá

Môžete podávať samostatne alebo ako prílohu, prípadne s volským okom.

prazdny

Tekvicové mafinky

Bezmäsité jedlá

Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a...

prazdny

Bezlepkový koláč so pšenom a s malinami

Koláče

Bezlepkový koláč zo pšena je príjemnou zmenou pre všetkých, ktorí žijú bez lepku. Zjemnený tvarohom a ryžovou múkou, chuťovo doladený osviežujúcimi malinami....

prazdny

Moserove muffiny

Koláče

Zdravý a šikovný recept na prípravu muffinov.

prazdny

Cestovinový šalát

Cestoviny

Uvarené, vychladnuté a pokrájané makaróny dáme do misy. Papriky umyjeme, očistíme a spolu so...

prazdny

Pita z rogaču

Koláče

Recept som našla v nejakom časopise.

prazdny

Hubovo-slaninové košíčky

Večera

Všetky suroviny na cesto zmiešame, dáme na 30 minút do chladničky odležať. Na panvici opečieme slaninu, ...

prazdny

Kysnuté slimáčiky so zemiakovou plnkou

Slané chuťovky

Kedysi som mala voči kysnutému cestu rešpekt, a dnes sa už nebojím trošku s ním experimentovať. Tento recept je mojou variáciou na slané kysnuté pečivo....

prazdny

Lokše z červenej kapusty s kuracou pečeňou a so šalátom

Hlavné jedlá

Pestrofarebné jesenné jedlo sme vyskladali z našich obľúbených surovín, medzi ktorými nechýba červená kapusta, chutná...

prazdny

Bochník z oranžovej tekvice

Koláče

Tento bochník prichádza na rad vždy na jeseň, keď dozrievajú oranžové tekvice....

prazdny

Cestoviny so sušenou zeleninou

Cestoviny

Zapečené cestoviny so sušenými paradajkami, sušenou paprikou, salámou a syrom.

prazdny

Sezamové placky

Večera

Odmeranú vodu si dáme zovrieť a odstavíme. V širokej myse prisypeme ražno pšeničnu múku, kyp...

prazdny

Štipľavý dip s čili papričkou

Prílohy

Dokonalý steak je lahôdka. Jeho skvelú chuť podporí aj výborný štipľavý dip s čili papričkou.

prazdny

Zapekané zemiaky s batatmi

Večera

Zemiaky s kyslým mliekom boli u nás kedysi tradičným jedlom. Teraz som ich vylepšila o bataty,...