Citrónové tortičky so sezamovými pusinkami fotorecept
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 14. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
Pusinky: | |
100 g |
|
200 g |
|
10 g |
|
Korpus: | |
150 g |
|
140 g |
|
70 g |
|
200 g |
|
6 g |
|
15 g |
|
štipka |
|
Citrónový krém: | |
125 ml |
|
150 g |
|
360 g |
|
200 ml |
|
1 plátok |
|
Postup
-
1
Na pusinky pomocou robota začneme miešať bielky do ľahkej peny a pomaly pridávame cukor, kým nevznikne lepkavá hmota. Hmotu preložíme do zdobiaceho vrecka a nanesieme požadovanú veľkosť na silikónom vystlaný plech. Jemne ich posypeme sezamom a pečieme pri 90 °C 1 hodinu.
-
2
Na korpus miešame maslo a cukor, kým nedosiahneme ľahkú textúru. Znížime rýchlosť na najpomalšiu možnú a pridáme žĺtky, soľ, múku, sezamové semienka a prášok do pečiva. Pečieme pri 160 °C asi 12 minút. Z upečeného korpusu povykrajujeme kolieska do tortičkových formičiek.
-
3
Na citrónový krém vymiešame cukor a vajíčka v miske, pridáme smotanu a citrónovú šťavu a miešame, kým nevznikne hladký krém. Tento krém miešame nad horúcim kúpeľom, kým nedosiahne teplotu 77 °C. Vmiešame napučanú želatínu.
-
4
Krém navrstvíme do formičiek s korpusmi a necháme stuhnúť. Dezert podávame s pusinkami a limetkovým sorbetom.
Diskusia k receptu