Mrkvový cheesecake s čili čokoládou a so sorbetom
Mário Baumgartner a Igor Janiga
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 15. marca 2017
z Boutique Hotela pri Mlyne v Lozorne, 15. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
450 g očistená |
|
400 g |
|
250 g |
|
125 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
650 g (do plnky a do sorbetu) |
|
7 g |
|
14 ks |
|
1,5 l |
|
15 g |
|
Postup
-
1
Očistenú nastrúhanú mrkvu zmiešame s rozdrvenými maslovými sušienkami a maslom. Touto zmesou vystelieme dno okrúhlej formy alebo viacerých ohňovzdorných misiek, v ktorých budeme dezert potom aj podávať.
- 2
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme najemno posekané čili, tvaroh, mascarpone a cukor podľa chuti. Vymiešame a nakoniec pridáme vajíčka. Zmes vylejeme do formy s mrkvovo-sušienkovým korpusom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri 160 °C 45 minút.
- 3
Sorbet:
Kokosové mlieko dáme variť s cukrom. Pridáme želatínu, ktorá bola namočená v ľadovej vode, aby zmäkla. Potom dáme zmes zamraziť. Takto pripravenú zmrznutú hmotu rozmixujeme. Upečený a vychladnutý cheesecake podávame so sorbetom.Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu