Medové rezy

niks - fotkaniks, 2. júla 2014
Medové rezy
Foto: niks
9
porcií
100 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
2 ks
2 PL
1 čl
50 g
400 g
Plnka:
500 ml
2 ks
1 ks
250 g
180 g
Na poliatie:
Na potretie cesta:




Postup

  1. 1

    Cukor,vajcia,med,sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca a zahrejeme na bod varu.Horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky.Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na 4 rovnaké časti.Každú rozvaľkáme na pomúčenej doske a pláty po jednom upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.Po upečení ich necháme vychladnúť.

  2. 2

    Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme plnku,prikryjeme druhým plátom,ktorý potrieme ríbezľovým lekvárom.Prikryjeme tretím plátom,potrieme plnkou a priložíme posledný plát.

  3. 3

    Naplnený koláč zaťažíme a necháme na chladnom mieste odstáť 24 hodín.Potom ho polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájame.

  4. 4

    PLNKA: Z mlieka,zl.klasu a van.cukru uvaríme hustý puding a za občasného premiešania ho necháme vychladnúť.Maslo s cukrom vyšľaháme,po častiach pridávame vychladnutý puding a spolu prešľaháme.

Diskusia k receptu

edith
no recept nemusí zlý ...určite chutil dobre podľa surovín v rozpise ... @Niks ja by som určite nedávala takúto fotku ,, tá ti pokazila efekt k celému receptu... ale zas na druhej strane kto chce vyskúša ... a verím že do budúcna bude lepšie foto,,, :-)
unirut
Veď tie medové rezy sú super a je to tak úhľadný a dobrý koláč. Neviem , prečo je tak nevydarený, ale snaha sa cení, všetci sme raz začínali....
1x edith
niks
Tie rezy chutili a vyzerali lepšie ako na tejto foto. Sú len zle nakrájané a odfotené. A bol to môj 1.koláč pečený v 16tich.
1x edith
edith
Tak na to že to bol tvoj prvý koláčik :-) a v 16-tich tak super ,,, len tak ďalej a uvidíš že ti to pôjde ako sa vraví šup-šup ... :-)
1x niks
danielcacka
veď len fotka nevyšla, ale ináč je to suprový koláčik, robím tiež taký a u nás chutí hlavne deťom
1x niks




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia