Foto: niks
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 čl |
|
50 g |
|
400 g |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
180 g |
|
Na poliatie: | |
|
|
Na potretie cesta: | |
|
Postup
-
1
Cukor,vajcia,med,sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca a zahrejeme na bod varu.Horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky.Vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na 4 rovnaké časti.Každú rozvaľkáme na pomúčenej doske a pláty po jednom upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.Po upečení ich necháme vychladnúť.
- 2
Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme plnku,prikryjeme druhým plátom,ktorý potrieme ríbezľovým lekvárom.Prikryjeme tretím plátom,potrieme plnkou a priložíme posledný plát.
- 3
Naplnený koláč zaťažíme a necháme na chladnom mieste odstáť 24 hodín.Potom ho polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a po stuhnutí pokrájame.
- 4
PLNKA: Z mlieka,zl.klasu a van.cukru uvaríme hustý puding a za občasného premiešania ho necháme vychladnúť.Maslo s cukrom vyšľaháme,po častiach pridávame vychladnutý puding a spolu prešľaháme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu