Lístkové plátky s malinovou penou

Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 1. novembra 2015
Lístkové plátky s malinovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Smotana a puding sú najvernejší kamaráti každého cukrára. V našich končinách k nim patrí aj obľúbený tvaroh. Z tejto trojice sa dá vytvoriť nesmierne veľa rôznorodých dezertov, jeden lepší ako druhý...

6
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
200 g
150 g
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme. Preložíme na plech obrátený hore dnom a prikrytý papierom na pečenie. Na cesto položíme ďalší plát papiera a zaťažíme rovnako veľkým plechom. Pečieme 25 minút pri 170 °C.

  2. 2

    Maliny rozmixujeme s cukrom. Mascarpone vyšľaháme so sladkou smotanou, pridáme rozmixované maliny a premiešame.

  3. 3

    Upečený a vychladnutý plát cesta rozkrájame na rovnako veľké obdĺžniky. Malinový krém dáme do zdobiaceho vrecka a nastriekame na plátky cesta.

Diskusia k receptu

kukulienka71
nádherne to vyzerá. Len s konzumáciou lístkových plátov mám menší problém, som na to nešikovná, tak to vzdám, chytím do ruky a jem tak, to aj pri krémešoch:-)
bubaya
@kukulienka71 , to by aj mňa zaujímalo, ako a čím sa to má konzumovať v nóbl reštaurácii a ešte v čiernych šatách.
kukulienka71
@bubaya , v spoločnosti iste nie rukami:-)), dezertná vidlička a lyžička, vežičku postupne rozobrať a ukrajovať z nej;-) to je môj názor
deria
recept sa mi páči a iste je aj veľmi chutný
@kukulienka71 vidím že teoriu ovládaš, čo sa praxe týka viem o čom píšeš :))