Lístkové plátky s malinovou penou
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 1. novembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Smotana a puding sú najvernejší kamaráti každého cukrára. V našich končinách k nim patrí aj obľúbený tvaroh. Z tejto trojice sa dá vytvoriť nesmierne veľa rôznorodých dezertov, jeden lepší ako druhý...
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme. Preložíme na plech obrátený hore dnom a prikrytý papierom na pečenie. Na cesto položíme ďalší plát papiera a zaťažíme rovnako veľkým plechom. Pečieme 25 minút pri 170 °C.
- 2
Maliny rozmixujeme s cukrom. Mascarpone vyšľaháme so sladkou smotanou, pridáme rozmixované maliny a premiešame.
- 3
Upečený a vychladnutý plát cesta rozkrájame na rovnako veľké obdĺžniky. Malinový krém dáme do zdobiaceho vrecka a nastriekame na plátky cesta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@kukulienka71 vidím že teoriu ovládaš, čo sa praxe týka viem o čom píšeš :))