Kakaovo-biele muffiny

vikinkavikinka - bez fotkyvikinkavikinka, 25. februára 2016
Kakaovo-biele muffiny
Foto: vikinkavikinka
12
porcií

Suroviny

 na vymastenie (alebo maslo)
200 g
25 g
1 PL
1 ČL
115 g
185 g nasekaná
2 ks
225 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200° C, plynový stupeň 6. Formu na 12 muffinov vymastíme alebo ju vystelieme papierovými košíčkami. Do veľkej misy preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok a škoricu. Vmiešame cukor a 125 g čokolády.

  2. 2

    Vo veľkej nádobe rozšľaháme vajcia, vmiešame mlieko a olej. Do suchých surovín v mise spravíme v strede jamku a vlejeme do nej tekutú zmes. Opatrne miešame, kým sa suroviny nespoja, nemiešame dlho.

  3. 3

    Zmes naložíme do pripravenej formy. Pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút, kým muffiny nenarastú a nie sú pevné na dotyk.

  4. 4

    Muffiny necháme 5 minút vo forme, potom ich preložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť.

  5. 5

    Zvyšnú čokoládu roztopíme v ohňovzdornej mise vo vodnom kúpeli. Muffiny pokvapkáme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu

evanaaa
No vidíš, aká si šikovná, aj sa ti podarili, dobré iste boli, až na to foto, ale v tom ti radiť nebudem, lebo sa nevyznám, nefotím, možno ti skúsení poradia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia