Foto: vikinkavikinka
porcií
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200° C, plynový stupeň 6. Formu na 12 muffinov vymastíme alebo ju vystelieme papierovými košíčkami. Do veľkej misy preosejeme múku, kakao, kypriaci prášok a škoricu. Vmiešame cukor a 125 g čokolády.
- 2
Vo veľkej nádobe rozšľaháme vajcia, vmiešame mlieko a olej. Do suchých surovín v mise spravíme v strede jamku a vlejeme do nej tekutú zmes. Opatrne miešame, kým sa suroviny nespoja, nemiešame dlho.
- 3
Zmes naložíme do pripravenej formy. Pečieme v rozohriatej rúre asi 20 minút, kým muffiny nenarastú a nie sú pevné na dotyk.
- 4
Muffiny necháme 5 minút vo forme, potom ich preložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť.
- 5
Zvyšnú čokoládu roztopíme v ohňovzdornej mise vo vodnom kúpeli. Muffiny pokvapkáme roztopenou čokoládou a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu