
Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce

Ragú s hroznom a mandľami
Keďže je čas kedy je na stoloch veľa hrozna, rozhodla som sa sem pridať jeden zaujímavý...

Tvarohové košíčky
Do misky dáme tvaroh, cream cheese, vajcia, práškový cukor a vanilkový puding.

Makrely v omáčke
Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...

Pstruh na kvake s ďumbierovým medom
Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu...

Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

Medový jablčník
Najprv si osupeme a nasledne nastruhame jablka. Dame bokom . V druhej mise si zmiesame spolu...

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

Torta s feniklom a kozím syrom
Na každý kus zeleniny sa pozerám s veľkým rešpektom. Krájam ju, varím či pečiem tak,...

Pastitsio - zapekané makaróny s mletým mäsom
Tento makarónový nákyp s mletým mäsom, so syrom a s bešamelovou omáčkou je pôvodne grécke jedlo,...

Polievka z pečenej tekvice
V hrnci speníme maslo, pridáme tymian, aby maslo chytilo chuť. Pridáme tekvicu a pečieme...

Pomarančové kvietky
Vypracujeme cesto a vyvaľkáme na 3-4mm hrubé. Vykrojíme kvietky, poukladáme na plech s papierom na pečenie.

Sezamovo-snehové kôpky
Výsledok môjho dnešného pokusu. Pôvodne ako vložka do polievky, zdravo stravujúci sa ich môžu mať...

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.

Môj kváskový špaldový chlieb pečený vo forme
Prípravu štartéra spravíme 3-4 h pred miesením cesta (podľa teploty v miestnosti). Vymiesenie cesta: Do stredne veľkej misy...

Šqvarkové pagáče
Tieto rýchle prekladané pagáčiky s LUNTER Šqvarkovou Tofu nátierkou sú dokonalou kombináciou chrumkavej vrstvenej štruktúry a výraznej tradičnej chuti....

Údené mäso na keli
Kel nakrájame nahrubo, podlejeme vriacou osolenou vodou, povaríme a scedíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky