Bábovka Riusa

riusa32 - fotkariusa32, 4. novembra 2011
Bábovka Riusa
Foto: riusa32
12
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 kus
15 dkg
15 dkg
1 dcl
1 dcl
1/2 kus
2 kávová lyžička
 na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    Rozdelíme vajíčka na žltky a bielky.Vyšlahajte bielky a odložte bokom.Žľtká vyšlaháme s práškovým cukrom do peny.Postupne pridávajte múku s kypriacym práškom,vodu a olej.Potom pridajte vyšlahené bielka ale to už nemixujte ale varechou tam zľahka primiešajte.Bábovkovu formu si vymastite s bravčovou masťou a vysypte strúhaným kokosom,môžete aj strúhanými orechamy.Ktoré sa Vám lepšie chuťí.Polovicu cesta vylejte do formy a do druhej polovice dajte kakao.A kakaové cesto tiež vylejte na bielé cesto.Ked je to už upečené vyberte z rúry a nechajte odstáť cca.5minút a pritom položte na vrch formy plytký tanier.Až potom môžete vyklopyt na tanier.Ja mám formu zo skla aké su zapekacie misy.Dobrú chuť Vám prajem!

Diskusia k receptu

alexdidi
mám takmer rovnaký recept na bábovku,pečiem ju už roky a je naozaj výborná.
valeri
Bábovky zbieram, táto sa mi tiež páči, ukladám si ju
riusa32
nemáte za čo :)som rada že sa Vám môj recept páčí a upečiete si to :)príjemné pečenie a dobrú chuť želám :)
jozka2
tento recept je obdobny ako roky peciem ja ale nemiesam zltka ale zaslahavam do tuheho snehu s cukrom vyslahaneho,je to jedna z najlepsich babovkovych verzii.Fantazii sa medze nekladu a preto mozte pridavat na ochutenie co dom da.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia