Mascarpone krém s citrónom a medovými sušienkami
foodblog Medové motúzy, 19. apríla 2023
Foto: Jana Štrbková
Lahodný, krémový, unikátne chutný, plný medu a čerstvej citrónovej šťavy. To je citrónový cheesecake s medom.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš, na cheesecake nám stačí štvrtinové množstvo surovín.
- 2
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme ľubovoľný tvar, odkrojky cesta opäť spracujeme do bochníčka, rozvaľkáme a vykrajujeme dovtedy, kým neminieme všetko cesto. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 10 minút.
- 3
Na dno pohárov nalámeme upečené medové sušienky.
- 4
Citróny rozrežeme na polovicu, dôkladne vytlačíme a šťavu precedíme, aby v nej neboli jadierka. Mascarpone zmiešame s medom, cukrom, citrónovou šťavou a jogurtom do hladkého krému. Navrstvíme ho na sušienky.
- 5
Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu. Polevou dozdobíme hotové poháre.
Tiež mascarpone dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu