Mascarpone dezert
Mascarpone dezert

Mascarpone krém s citrónom a medovými sušienkami

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 19. apríla 2023
Mascarpone krém s citrónom a medovými sušienkami
Foto: Jana Štrbková

Lahodný, krémový, unikátne chutný, plný medu a čerstvej citrónovej šťavy. To je citrónový cheesecake s medom.

4
porcie
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
2 ks
Na krém:
250 g
3 PL
1 bal.
1 ČL
250 g
Na polevu:
100 g
50 ml (33 %)




Postup

  1. 1

    Pripravíme základné cesto podľa receptu na tortu medový krémeš, na cheesecake nám stačí štvrtinové množstvo surovín.

  2. 2

    Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 4 mm. Z cesta vykrajujeme ľubovoľný tvar, odkrojky cesta opäť spracujeme do bochníčka, rozvaľkáme a vykrajujeme dovtedy, kým neminieme všetko cesto. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 10 minút.

  3. 3

    Na dno pohárov nalámeme upečené medové sušienky.

  4. 4

    Citróny rozrežeme na polovicu, dôkladne vytlačíme a šťavu precedíme, aby v nej neboli jadierka. Mascarpone zmiešame s medom, cukrom, citrónovou šťavou a jogurtom do hladkého krému. Navrstvíme ho na sušienky.

  5. 5

    Horkú čokoládu nasekáme na malé kúsky, preložíme do misky a zalejeme horúcou smotanou na šľahanie. Počkáme dve minúty a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú polevu. Polevou dozdobíme hotové poháre.

Diskusia k receptu