Foto: katarinka123
veľmi chutné
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
veterníčky: Dáme uvariť vodu s Herou, pridať múku, miešať až kým sa dne hrnca neurobí povlak; stiahnuť z ohňa a do teplého zašľahať vajíčka postupne po jednom 6 ks vajec. Povrch musí byť lesklý. Dať do vrecka a striekať na plech vystlaný papierom na pečenie buchtičky Piecť na 200 st. C cca 25 až 30 min. (podľa trúby). Ešte horúce prekrojiť.,
- 2
plnka:Plnka: Z mlieka, pudingu, cukru, vanilk. cukru uvariť puding. Ja ho pre urýchlenie chladím v umývadle so studenou vodou. Do studeného zamiešať 1 šľahačkovú smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
do kategórie "Zdravie a diéty"
Aj tak si @katarinka123 šikovná v tvojom veku, ja som ešte žiadne veterníčky nerobila.
ospravedlnuje Vás jednié vaša neznalosť ...., to že tieto odpadky ľudia kupujú nie je v priamej úmere ku kvalite
Stužené tuky a margaríny sú odpad a nepatria do kuchyne
- zvyšujú hladinu LDL (zlého) cholesterolu, a zároveň spôsobujú aj pokles HDL (dobrého cholesterolu) a hladinu triglyceridov v krvi
- zvyšujú riziko kardiovaskulárneho ochorenia
- sú stimulátorom aterosklerózy, degeneratívnych ochorení buniek a niektorých druhov rakoviny (rakovina hrubého čreva)
- značne prispievajú k obezite
- následne možné ochorenie diabetes typu II
- hypertenzia
- artritída
Zdroj: www.zdravieastyl.sk/potraviny-a-vyziva/205-transmastne-kyse...
Velky rozdiel v podani nazoru medzi @eraserhead a @katka78 .
@katka78 to podala velmi kultivovane a hned to znie inac.
Ako celiaticka viem ako vie bezlepkove cesto potrapit.