Kysnuté bezlepkové koláče s ovocím a mrveničkou
Foto: novalim
Viete, prečo máme všetci tak radi kysnuté bezlepkové koláče s ovocím? Lebo ich môžeme jesť po celý rok. Dajú sa pripravovať s
čerstvým ale Zobraziť celý popisViete, prečo máme všetci tak radi kysnuté bezlepkové koláče s ovocím? Lebo ich môžeme jesť po celý rok. Dajú sa pripravovať s
čerstvým ale aj mrazeným ovocím. A tá mrvenička! Tej musí byť veľa a nepoznáme nikoho, kto by ju nemal rád. My sme tentoraz
z našej múky Promix Beta pripravili čučoriedkové kysnuté bezlepkové koláče. Beta sa super hodí na kysnuté, dobre sa s ňou
pracuje a navyše je obohatená o prírodné minerály a obsahuje aj jablčnú vlákninu.
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
300 g |
|
1 PL |
|
200 ml vlažné |
|
100 g |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
Na mrveničku: | |
100 g |
|
70 g |
|
1 ČL |
|
2-3 PL |
|
Ďalej potrebujeme: | |
200 g |
|
1 ks (na potretie) |
|
Postup
-
1
Cesto na tieto kysnuté bezlepkové koláče sa pripravuje veľmi jednoducho a bez miesenia. Odporúčame začať ho pripravovať neskôr večer, keďže kysne cez noc a pečenie dokončujeme ráno. Všetky prísady vrátane bezgluténovej múky Promix Beta dáme do väčšej misy, varechou ich premiešame (najprv suché prísady a potom k nim pridáme mokré prísady). Miešame, kým sa všetky ingrediencie prepoja a vznikne lepkavá guľa cesta. Takto pripravené cesto len prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ho cez noc na kuchynskej linke kysnúť.
- 2
Ráno vyklopíme cesto na pracovnú dosku, ktorú sme pomúčili bezlepkovou múkou. Rozdelíme ho na 4 (ak chceme väčšie koláče) alebo na 8 kusov. Každý kúsok cesta prstami roztlačíme na kruh s vyššími okrajmi a položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu cesta spravíme priehlbinku, do ktorej dáme čučoriedky a jemne ich vtlačíme do cesta.
- 3
Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom a potom celé kysnuté bezlepkové koláče posypeme mrveničkou. Tú si pripravíme tak, že v miske zmiešame uvedené prísady lyžicou a potom cesto rukou mrvíme na mrveničku.
- 4
Koláče pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 stupňoch asi 25-30 minút do zlatohneda. Najlepšie chutia čerstvo upečené, ak ich nezjete, zmrazte si ich.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu