Zelenina s kukuričnými plátkami a hummus
Milujem tento recept. Ak sa spoja chute, máte doslova nebíčko v papuľke:-)))
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....
Čokoládový mousse zo sladkých zemiakov
Sladký zemiak uvaríme v parnom hrnci (20 minút bude stačiť).
Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...
Šošovicovo-cuketový koláčik
Inšpiráciu na tento recept som našla v jednom časopise v čakárni u lekára, ale nezapamätala som...
Lievance
dnešný sladký obed :) nepíšem váhu surovín, lebo ja to mám už v oku tak nevážim,...
Slaný pórový koláč
Slané koláče sú výbornou alternatívou klasických chodov. Sú rýchlo pripravené a spestria jedálniček.
Medovníčky
Všetky suroviny vymiesime na cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a necháme cez noc v chladničke odstáť....
Zdravá brusnicová bábovka
Pôvodne som sa chystala spraviť klasickú mramorovú bábovku a pridať do nej sušené brusnice, ale nakolke...
Zeleninový timbal s basmati ryžou
Ak hľadáte zdravý, chutný a jednoduchý recept do vašej každodennej kuchyne, tento zeleninový timbal sa dostane priamo do rebríčka obľúbených receptov....
Pikantná teplá natierka
Tento recept som okukal od Slovenky žijúcej aj 30 rokov v Čechách. Je veľmi rýchly, ...
Námornícke fondue
V mojich zážitkoch pribudlo niekoľko zaujímavostí z histórie lodných kuchýň. Tam som sľúbil, že poskytnem...
Sendviče zo žemlí s chlebovou a ľanovou múkou
Posledná nedeľa s čerstvými žemľami na raňajky, bola „úspešná až véééľmi“. Nie div, že...
Teľací vývar so špikovými knedličkami
Klasikou v našich domácnostiach je hovädzí vývar s pečeňovými haluškami. Nechajte sa nahovoriť na zmenu a vyskúšajte delikátny teľací vývar s knedličkami, ktoré dochutíte špikom z kostí....
Hus so zemiakovou plnkou
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na...
Exotická kačica jambalaya
Kačicu rozdelíme na 10 porcií, okoreníme ju kreolským korením a opečieme z obidvoch strán na masti....
Mleté kuracie medailóniky s hubami a pórom
Jedlá z kuraciny patria k najobľúbenejším: pre svoju jednoduchú prípravu, výbornú chuť, rôznorodosť. S...
Karamelové košíčky s čokoládou a peľovým snehom
Košíčky: Elektrickým mixérom vyšľaháme maslo s cukrom na hladkú hmotu. Vmiešame žĺtok, prilejeme 15 ml...
Bláznivé koleno
Umyté koleno narežeme tak, aby na koži vznikli kosoštvorce. Z trochy čierneho piva, oleja,...
Špargľová cesnačka
V sobotu sme mali špargľu a 2 ks zostali, tak som ich využila, odložila som...
Obrátený mandarínkový koláč s trojakou čokoládou
Výborný a pritom celkom jednoduchý koláč vyčarujete z polovičiek mandarínok, rýchlo pripraveného cesta a kúskov čokolády....
Zemiakovo–vaječná zapekaná dobrota
Oškrabané zemiaky nasekáme na drobné kocky a osmažíme na panvici na olivovom oleji dozlata.
Pórové rolky
Pór umyjeme a pokrájama na asi 7cm klátiky, smerom do stredu narežeme do polovice a porozoberáme po...
Šalát Olivie
Chuť tohto šalátu je niečo medzi zemiakovým a vlašským šalátom, ale je stokrát lepší ako zemiakový alebo vlašský šalát....