Kakaová roláda s krémom z Fresh cheese
Foto: lemonova
Stále hľadám možnosti, čím nahradiť maslo, ktoré síce v pečení milujem, avšak v kréme je príliš sýte a ťažšie stráviteľné. Vyskúšala som preto Zobraziť celý popisStále hľadám možnosti, čím nahradiť maslo, ktoré síce v pečení milujem, avšak v kréme je príliš sýte a ťažšie stráviteľné. Vyskúšala som preto nahradiť ho nátierkou Fresh cheese, čo je vlastne niečo ako naše nátierkové maslo. Výsledok sa mi celkom páčil, preto ho ponúkam aj vám :-)
na 180 °C
Suroviny
50 g |
|
40 g |
|
180 g |
|
5 ks |
|
štipka |
|
Krém: | |
200 g |
|
3 PL |
|
4 PL |
|
2 bal. |
|
podľa chuti |
|
hrsť |
|
3 PL (na namočenie hrozienok) |
|
Postup
-
1
Najprv si namočte hrozienka do rumu, ktorý môžete prípadne zriediť s trochou vody. Urobte to aspoň dve hodiny pred pečením. Nechajte ich na sitku odkvapkať a odložte na chladné miesto.
- 2
Vyšľahajte bielky. Pridajte kryštálový cukor a ešte dobre spolu vyšľahajte. Veľmi jemne do snehu primiešajte žĺtky jeden po druhom.
- 3
Do zmesi preosejte kakao a hladkú múku so štipkou soli, opatrne všetko spojte. Cesto natrite na vymastený a krupicou (alebo múkou) vysypaný papier na pečenie. Pečte 10 minút pri teplote 180 °C. Vyskúšajte, či je cesto hotové. Desať minút by mu malo úplne stačiť :-)
- 4
Hneď po vytiahnutí z rúry ho môžete zrolovať priamo s papierom, na ktorom sa pieklo. Odložte na chladné miesto.
- 5
Na krém si vyšľahajte všetky ingrediencie, ale hrozienka jemne vmiešajte až na koniec. Čo sa týka množstva cukru a citrónovej kôry, najlepšie je krém vyskúšať. Krém bude trochu redší. Odporúčam ho odložiť pred natretím aspoň na hodinu do chladničky, až potom natrieť na korpus.
- 6
Po nanesení krému dajte roládu do chladničky. Ideálne je upiecť ju deň pred podávaním a nechať ju celý čas v chladničke. Cesto krásne naberie vlhkosť a bude vláčne. Bon apetit! :-)
Tiež kakaová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu