Kakaová roláda
Kakaová roláda

Kakaová roláda s krémom z Fresh cheese

lemonova - fotkalemonova, 7. augusta 2022
Kakaová roláda s krémom z Fresh cheese
Foto: lemonova

Stále hľadám možnosti, čím nahradiť maslo, ktoré síce v pečení milujem, avšak v kréme je príliš sýte a ťažšie stráviteľné. Vyskúšala som preto Zobraziť celý popisStále hľadám možnosti, čím nahradiť maslo, ktoré síce v pečení milujem, avšak v kréme je príliš sýte a ťažšie stráviteľné. Vyskúšala som preto nahradiť ho nátierkou Fresh cheese, čo je vlastne niečo ako naše nátierkové maslo. Výsledok sa mi celkom páčil, preto ho ponúkam aj vám :-)

10 - 12 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
40 g
180 g
5 ks
štipka
Krém:
200 g
3 PL
4 PL
2 bal.
podľa chuti
hrsť
3 PL (na namočenie hrozienok)




Postup

  1. 1

    Najprv si namočte hrozienka do rumu, ktorý môžete prípadne zriediť s trochou vody. Urobte to aspoň dve hodiny pred pečením. Nechajte ich na sitku odkvapkať a odložte na chladné miesto.

  2. 2

    Vyšľahajte bielky. Pridajte kryštálový cukor a ešte dobre spolu vyšľahajte. Veľmi jemne do snehu primiešajte žĺtky jeden po druhom.

  3. 3

    Do zmesi preosejte kakao a hladkú múku so štipkou soli, opatrne všetko spojte. Cesto natrite na vymastený a krupicou (alebo múkou) vysypaný papier na pečenie. Pečte 10 minút pri teplote 180 °C. Vyskúšajte, či je cesto hotové. Desať minút by mu malo úplne stačiť :-)

  4. 4

    Hneď po vytiahnutí z rúry ho môžete zrolovať priamo s papierom, na ktorom sa pieklo. Odložte na chladné miesto.

  5. 5

    Na krém si vyšľahajte všetky ingrediencie, ale hrozienka jemne vmiešajte až na koniec. Čo sa týka množstva cukru a citrónovej kôry, najlepšie je krém vyskúšať. Krém bude trochu redší. Odporúčam ho odložiť pred natretím aspoň na hodinu do chladničky, až potom natrieť na korpus.

  6. 6

    Po nanesení krému dajte roládu do chladničky. Ideálne je upiecť ju deň pred podávaním a nechať ju celý čas v chladničke. Cesto krásne naberie vlhkosť a bude vláčne. Bon apetit! :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia