Tekvicové semienka s vínom

marianna76 - fotkamarianna76, 2. novembra 2011

Tieto fotky mám asi týždeň už prichystané.... a teraz keď tu je diskusia o nich - tak som ich pridala

10 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Môj muž bol z tohto ,,jedla,, tak potešený ... Deti vydlabali dyne s bezšupkovými jadierkami. Jadierka som popremývala, dala na pekáč, posypala soľou, tak od oka, aby to mužovi chutilo - mne stačia bez soli,lebo mi tak viac chutia - vyniká ich pravá chuť. /aspoň pre mňa/. Rúru som vyhriala na 100 stupňov a vložila pekáč, aj skôr sa tam môže dať. Občas som premiešavala varechou, aby sa rovnomerne sušili. Po vychladnutí som ich uložila do pohára a zatvorila. Takto si manžel pochutnával, že super k vínu - paráda.

  2. 2

    Z tekvíc deti mali radosti... tvorili a tvorili ...

    Tekvicové semienka s vínom - obrázok 2
  3. 3

    uvádzam len orientačný čas sušenia semienok, ja som pridávala aj surové, tak neviem koľko presne by to trvalo

Diskusia k receptu

grandma
Neviem či by tom to doma robila, veď sa dajú kúpiť v obchode.
marianna76
Áno, dajú sa kúpiť, len sú zbytočne drahé - aspoň podľa nás... A škoda je ich vyhodiť - nemusíme kupovať a je v nich veľa dobrého...
janger
Dobreee!!! Jasne, ze vsetko sa da kupit, ale tieto su domace, no nie? :-) Ja mam teraz v rure (tie so supkami), takze za chvilu budem tiez maskrtit :-). A krasne ste tie tekvicky povyrezavali.
sovka62
@grandma , a prečo by si niekto nevypestoval, ak má pozemok? Alebo všade bude povinne trávnik a bazén a potraviny sa budú len dovážať? Len si zisti, aké vysoké záporné saldo má naša republika v dôsledku dovozu potravín. Za seba som vďačná každému, kto je schopný a ochotný niečo pestovať alebo chovať.
katarina1959
@Marianna 76 absolútne súhlasím, domáce sú domáce. Ja osobne mám radosť zo všetkého čo si sama urobím, viem čo konzumujem.
aroooo
no domáce sú domáce, kúpené sa s nimi nedajú porovnať
janetka6
len maly postreh, ja tiez susim semiacka, ked si kupim semiacka z obchodu, slnecnicove alebo tekvicove, tak ich zmiesam s troskou sojovej omacky a v stredne rozohriatej rure ich susim podla potreby, maju krasnu exoticku chut:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia