Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...
Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...
Tajuplné alobalíčky
V starej Číne raz jeden cisár povedal kuchárovi, že chce mať na každý deň iné jedlo,...
Tekvicové lievance bez lepku
Máte chuť na výdatné sladké raňajky, ktoré vás zahrejú? Pripravte si chutné a jednoduché tekvicové lievance...
Mliečne hrianky
Zložitejší ale o to lepší. v podstate obyčajné hrianky na panvici a v oleji či masti. jedlo...
Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.
Vajíčkový krém s mätovou omáčkou
Nad parou vyšľaháme vaječné žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a zrniečkami z vanilkového struku. Zmiešame...
Prípitok z čili krídeliek
Arašidy nasucho opečieme na panvici. Olivový olej, trochu strúhaného zázvoru, rajčiny, mletú papriku,...
Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...
Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...
Salajkový kávový zákusok
V recepte je použité kypridlo Salajka, ktoré používali pri pečení už naše babičky.
Divotvorný hrniec
Mäso nakrájame na kúsky, cibuľu nahrubo. Spolu ich dáme na olej a urestujeme, kým...
Kuro-hus podľa maminy
jednoduché, rýchle a málo pracné papaníčko. žiaľ nestihla som odfotiť, tak je bez fotky....
Gaštanová omeleta pečená v rúre
Recept na tento sladký dezert pochádza opäť z knihy Terézie Vansovej - Recepty prastarej matere. Nenáročný...
Mrkva na ďumbieri s kaparami
Podobný recept som našla na stránkach EatSmarter! V chladničke som mala mrkvu a kapary, vedľa sa...
Ražniči z lososa
Komerčný recept<br /> Napichajte kocky lososa a limetku na špajdle a vychutnávajte si úplne nové ražniči s vašim...
Treska so zeleninou
Vyskúšajte túto bielu rybu v kombinácií so zeleninou a skvelou chuťou Podravka Ajvaru. Určite si ju...
Cheesecake s 5 spices
5 spices je zmes korenia obľúbená v čínskej kuchyni. Dostať ju hotovú, ale dá sa pripraviť aj doma....
Plnený zeler
Olúpané a umyté zelery dáme do vriacej vody a uvaríme ich do polomäkka. Necháme ich vychladnúť...
Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1, 5 hodiny.
Hubové guľky do polievky
Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na troške masti, pridáme nakrájané huby, osolíme, okoreníme a podusíme....
Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom
Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého...
Demikát zo syru NIVA
Dáme uvariť nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, bujon. Do misky si dáme maslo, papriku korenie soľ a nastrúhaný...