Slaná roláda

editamarkos - fotkaeditamarkos, 30. novembra 2014

Slanou roládou nás na pracovisku ponúkala kolegyňa pred 12-13 rokmi. Včera som našla tento recept, ktorý mi vlastnoručne napísala na malý kus papiera. Dnes Zobraziť celý popisSlanou roládou nás na pracovisku ponúkala kolegyňa pred 12-13 rokmi. Včera som našla tento recept, ktorý mi vlastnoručne napísala na malý kus papiera. Dnes popri všetkom som zrealizovala a moja rodina dala súhlas na opakovanú prípravu :-).

170 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 dl
40 g
2 ČL
600 g
1 dl
2 ČL
Plnka:
250 g
2 ČL
2 ks
 (alebo mak) na posypanie

Online leták

Postup

  1. 1

    Urobíme kvások z 2 dl vlažného mlieka s 2 ČL cukrom a rozdrobeným droždím. Necháme 20 minút pracovať.

  2. 2

    Všetko k cestu spolu spracujeme a necháme 1 hodinu kysnúť.

  3. 3

    Urobíme plnku: vymiešame maslo, žĺtky a 2 ČL soli. Rozdelíme na 3 časti.

  4. 4

    Kysnuté cesto tiež rozdelíme na 3 časti. 1. bochník vyvaľkáme na tenko a natrieme prvou časťou krému. Zrolujeme do rolády a aj vrh natrieme krémom. Posypeme sezamom alebo makom. Pokrájame na trojuholníky. Dáme na plech, ktorý sme jemne posypali soľou. (takto pokračujeme aj s ostatnými bochníkmi). Na plechu necháme ešte 30 minút kysnúť. Dáme do vyhriatej rúry.

Diskusia k receptu