Čokoládové guľky
Čokoládové guľky

Truffles s pomarančovým likérom

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 30. apríla 2021
Truffles s pomarančovým likérom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
16-18 ks
porcií

Suroviny

220 g (70 %)
120 ml
z 1 biopomaranča
3 PL (cointreau)
2 PL
10 g
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Smotanu dobre zohrejeme a nalejeme na kúsky polámanej čokolády. Necháme chvíľu postáť a vymiešame dohladka.

  2. 2

    Pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru, primiešame pomarančový likér, pomarančovú šťavu a zmäknuté maslo. Hmotu odložíme na noc do chladničky.

  3. 3

    Druhý deň formujeme malé guľky, ktoré obalíme v kakau alebo nasekaných pistáciách.

Diskusia k receptu

haji
Chutné foto, s radostí bych si dala testovací vzoreček hmm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia