Čokoláda s orechami a sušeným ovocím
mesačník Varecha, 1. júna 2022
Foto: Shutterstock
Takáto vyšperkovaná čokoláda môže byť skvelým darčekom. A nielen pre deti.
porcií
príprava
Postup
-
1
300 g horkej čokolády nalámeme do misky a rozpúšťame v mikrovlnnej rúre, premiešavame každých 15 – 20 sekúnd, čokoláda nesmie zhorieť. Čokoládu zahrievame na teplotu asi 45 °C. Vyberieme z mikrovlnky, za stáleho miešania pridáme zvyšných 100 g polámanej horkej čokolády. Rovnakým spôsobom spracujeme aj bielu čokoládu.
- 2
Tekutú horkú čokoládu rozotrieme na papier na pečenie na veľkosť asi 20 x 20 cm. Bielu čokoládu nepravidelne nalejeme na horkú, špajdľou premiešame a vytvoríme mramorový efekt. Posypeme arašidmi, nasekanými lieskovcami, sušenými brusnicami a lyofilizovanými malinami.
- 3
Ešte pred stuhnutím naznačíme nožom jednotlivé diely a po stuhnutí nalámeme.
- 4
Nalámané kúsky môžeme zabaliť do celofánu a previazať ozdobnými stužkami.
- 5
TIP: Netradičnú príchuť čokolády, vytvoríme pridaním rôznych korenín. Vynikajúco chutí rozdrvené ružové a zelené korenie či mleté perníkové. Príchuťou pre gurmánov je štipka čili alebo soli.
Tiež Čokoláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu