Čokoláda
Čokoláda

Čokoláda s orechami a sušeným ovocím

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 1. júna 2022
Čokoláda s orechami a sušeným ovocím
Foto: Shutterstock

Takáto vyšperkovaná čokoláda môže byť skvelým darčekom. A nielen pre deti.

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
50 g nesolené
50 g
50 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    300 g horkej čokolády nalámeme do misky a rozpúšťame v mikrovlnnej rúre, premiešavame každých 15 – 20 sekúnd, čokoláda nesmie zhorieť. Čokoládu zahrievame na teplotu asi 45 °C. Vyberieme z mikrovlnky, za stáleho miešania pridáme zvyšných 100 g polámanej horkej čokolády. Rovnakým spôsobom spracujeme aj bielu čokoládu.

  2. 2

    Tekutú horkú čokoládu rozotrieme na papier na pečenie na veľkosť asi 20 x 20 cm. Bielu čokoládu nepravidelne nalejeme na horkú, špajdľou premiešame a vytvoríme mramorový efekt. Posypeme arašidmi, nasekanými lieskovcami, sušenými brusnicami a lyofilizovanými malinami.

  3. 3

    Ešte pred stuhnutím naznačíme nožom jednotlivé diely a po stuhnutí nalámeme.

  4. 4

    Nalámané kúsky môžeme zabaliť do celofánu a previazať ozdobnými stužkami.

  5. 5

    TIP: Netradičnú príchuť čokolády, vytvoríme pridaním rôznych korenín. Vynikajúco chutí rozdrvené ružové a zelené korenie či mleté perníkové. Príchuťou pre gurmánov je štipka čili alebo soli.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha