Mandarínkový sen

feva - fotkafeva, 31. augusta 2012

Tento recept som dostala od svojej bývalej profesorky. Je veľmi chutný a preto ho robím vždy, keď je v našej rodine nejaká oslava.

60 minút
príprava

Suroviny

110 g
2 ks
210 g
1 ks
plnka:
3 ks
2 ks
2 konzervy
2 ks
0,5 l
Ďalšie suroviny:
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Žltka si vymiešame s cukrom do peny. Do tejto zmesi pridáme múku s práškom do pečiva. Zmes vylejeme do vymastenej formy a pečieme v rúre pri teplote 180 C do ružova.

  2. 2

    Na plnku si urobíme puding z pudingového prášku, mandarínkovej šťavy a vody. Do tejto zmesi pridáme vyšľahanú smotanu. Do krému na koniec primiešame zcedené mandarínky.

  3. 3

    Vychladený korpus polejeme rumom a naňho vylejem hotový krém. Na vrch môžeme poukladať ovocie ako mandarínky, kivi, jahody...

Diskusia k receptu

jajasa
nie je tej plnky vela na korpus z 2 vajec?
...ale chutovo to musi byt mnamka :-)
margaretka28
A sneh do cesta nejde? iba žltky ? V rozpise na plnku máš aj vajcia, kedy a ako ?V postupe nie je uvedené ?
ela77
mne to pripadá ako recept na piškotu na ktorú sa dá plnka, tzv trasená torta, lebo tie ingrediencie na plnu sa dajú do misy a poriadne sa ňou potrasie pokým sa všetko nespojí. Samozrejme že bez tých vajíčok,, ktoré v plnke uvádzaš, ale v návode už nefigurujú.
radulienka
Aj ja si myslím, že sme zabudli v korpuse na sneh z bielkov a v plnke vajcia neuvádzaš, ešte sa to dá opraviť, ale recept sa mi inak páči, díky
evanaaa
Bolo by treba prepísať celý recept, lebo tie vajcia ani mne do plnky nepasujú, aj keď koláč by mohol byť dobrý. Z dvoch vajec je len menší korpus a plnka z dvoch pudingov a troch vajec? Ako píše @ela77 , asi to bude torta s traseným krémom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia