Oščadnicke dedkove kozičky

fridecanka - bez fotkyfridecanka, 14. novembra 2012

Oblubená a rýchla večera ked sa dedko a babka vratily z prevracania sena.Krasne detstvo.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

500 gml




Postup

  1. 1

    Ošupane surove zemiačky celé dame varit.ked su uvarené vodu vylejeme a zemiačky opečieme na šporhalu alebo na litinovej plotynke zo všetkych stran.Hotovy zemiačik v ruke trošku posolíme potrieme domácim masielkom a zapíjame domacim mliečkom.Dobru chut.Moje detstvo na Kysuciach.

Diskusia k receptu

tiginko
naša častá večera, keď sme boli ešte malé deti. Nové zemiačky, vcelku pečené aj so šupou, bez predvárania. Masielko, soľ a kyslé mlieko. Mňam!
sovka62
Zemiaky s maslom a mliekom môžem vždy. Na akýkoľvek spôsob.
malusa
Aj pre mna je to vzpomienka na mlade roky,my sme je tiez nesupali vopred,ale pekne na tanieri.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
pečiem umyté so šupkou, maslo alebo tuk z kačici, soľ a kyslé mlieko.
V jesennom a zimnom období sobotná večera. Vynikajúce.
boxik
Zemiaky na každý spôsob milujem a tento najjednoduchší , alebo len jednoducho v šupke upečené s masielkom no , ako sa moderne hovorí nebíčko v papuľke.A to sa nechcem chváliť , že mám svoje kvalitné zemiaky, pretože ich pestovanie je mojim koníčkom.Ďakujem autorke za pripomenutie toho , že netreba vždy plniť svoj žalúdok iba ťažkou stravou a aj poctivý zemiak je , ako hovoria za riekou Moravou bašta.
fridecanka
Zdravím Boxika dakujem za príspevok,budem vzpomínat na dalšie jednoduché recepty z detstva...Hlavne zo zemiačkou.
1vierka
Tak toto je aj naša častá večera s manželom. Poriadne ich poumývam kefkou a osuším. Menšie zemiačky vcelku a tie väčšie zvyknem prekrojiť a na reznej strane ponakrajovať do mriežky. Potom ich poukladám do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečiem. Tie ponakrajované sú potom také fajn zapečené a chrumkavé. A k nim potom maslo, trocha soľ a mlieko - buď kyslé, alebo aj sladké. To je dobrota :-)
mariaklara
No a určite boli zdravší, ako dnešná generácia. My to tiež občas večeriame.
elixir
Fridecanka, tiež sa mi vrátili spomienky na moje prázdniny na Kysuciach, keď čítam recept od Teba. Aj moja mamina je z Kysúc a takéto zemiačiky sú jej obľúbené jedlo a veru, aj ja ich veľmi ľúbim. Teraz žijem vo veľkomeste a ten kľud aký sa dá nájsť v kysuckých dedinkách mi veľmi chýba. Tu som ho zatiaľ nikde nenašla...
fridecanka
Elixir dakujem za príspevok ,som rada že som Ti aspon trošku pripomenula domov a urobila krasny den.Je pravda že nikde na sveté nenajdeš taky klud ako doma,opatruj sa
anliptakova
Ach kde su tie časy ked nam dědko hovoril vymyslene rozpravky a pri tom sme jedli tie kozičky to už je bohužial minulost ktoru nejde vrátit.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia