Kalendárový receptík na čerešňovú sezónu :-)
porcia
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 5 ks |
|
| 370 g |
|
| 3 KL |
|
| 20 g |
|
| 2 PL |
|
| 500 g |
|
| Krém: | |
| 40 g |
|
| 100 g |
|
| 500 ml |
|
| 250 g |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Palmarín, kryštálový cukor, vanilínový cukor a štipku soli vymiešame do peny.
-
2
Pridáme vajíčka, hrubú múku premiešanú s 3kávovými lyžičkami PDP (v podstate je to jeden cely balíček) a premiešame.
-
3
2/3 cesta rozotrieme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie.
-
4
Do zvyšku cesta si zamiešame kakao rozmiešané v 2 PL mlieka a rozotrieme na prvú časť cesta.
-
5
Na vrch cesta poukladáme odkôstkované čerstvé čerešne a pečieme na 180 stupňov 35 minút. Takto vypadá upečené cesto aj s čerešňami :-)
-
6
Kým cesto chladne pripravíme si krém: vanilkový puding premiešame v cukrom v mlieku a varíme , keď puding zhustne necháme ho vychladnúť. Do vychladnuténo krému zašlaháme Heru a potrieme ním vrch cesta. Keď krém zhustne polejeme ho na záver polevou z čokolády a Cery.









Diskusia k receptu