
Makové rožky
Tento rok som na sviatky nepiekla makovník, ale spravila som makové rožky. Plnkou som nešetrila....

Žĺtkové rakvičky
Ako si ich pamatam, byvali vzdy pecene v speci rakvickovych formickach a v cukrarni drazdili aj...

Bábätkovská (mrkvová) polievka
Názov tejto polievky vznikol na návšteve u mojej sesternice, ktorá ju navarila pre svojho synčeka...

Vynikajúci strúhaný koláč s džemom
Jeden z najlepších receptov na strúhaný koláč s džemom....

Domáce ,,pizza,, štangle
Štangle ma rád asi každý, nie vždy ich v pizzerii urobia dobre, veľa krát sú...

Rýchlokvasená domáca kapusta vo fľaši
Minula sa mi domáca kapusta, bývam v paneláku v meste, takže o sudovej nemôže byť...

Jadranská torta
Túto tortičku pozná asi každý. Robila som ju pre ocka na narodeniny, keďže miluje orechové,...

Hovädzie na koreňovej zelenine s omáčkou z červeného vína (na burgundský spôsob)
Keď som uvidel to hovädzie v obchode, vedel som, že ho musím mať. Nevedel...

Chrumkavé žemličky
Žemličky pre tých, ktorí z akéhokoľvek dôvodu nemôžu jesť bielu múku, nemôžu jesť kysnuté výrobky,...

Drožďová nátierka
Túto pomazánku mám rada od detstva a vždy som bola prekvapená prečo niekto nemá rád droždie...

Hubová polievka - ľahká a jednoduchá
Ak mám mrazené podpinky/podpňovky/, varím ju aj v zime na spestrenie jedálnička - čo som urobila...

Výborné langoše
V tento čas, kedy máme už mäsa dosť, táto pochúťka poteší veľkých a malých...

Pečená krkovička
Bravčové mäso nie je práve to moje "pravé orechové", ale čo človek neurobí pre návštevu, ...

Tatársky biftek
Tento tatarák robili vo vinárni vo Svidníku niekedy v 80-tych rokoch....

Tatarčené pirohy
Jednou zo špecialít gazdiniek zo severovýchodného Slovenska sú tatarčené pirohy, ktorých názov je odvodený od tatarky...

Držky na paprike – maďarský pacalperkelt
Držky dobre premyjeme v niekoľkých vodách, kým sú bez pachu. Uvaríme ich v tlakovom hrnci...

Kotlíkový guláš z kuracieho mäsa
Mám rada recepty, kde sa všetko varí v jednom hrnci, toto je jeden z nich....

Bravčové pliecko vo vlastnej šťave
Dnes vam v tomto recepte ukazem aj to ako sa vykostuje bravcove pliecko.

Polievka z čerstvých kuriatok
Polievku nám varila presne takto naša mamička. Lesné kuriatka sú veľmi vhodné na polievku s letnou...

Poľovnícky jágerek
Jednoduchý recept, ktorý by podľa Martiny Hustinovej zo Slovenskej poľovníckej komory mal ovládať každý poľovník...

Fánky pečené na plechu
Keď som ich prvý krát vyskúšala, chutili všetkým, tak som sa rozhodla dať to sem, aby som...

Žobrácka kaša
Očistenú a umytú bravčovú hlavu s vnútornosťami uvaríme v mierne osolenej vode tak, že sa mäso...

Kuracie prsia na hubách
Konečne nám začali rásť huby, a preto by bola škoda to nevyužiť aj v kuchyni.

Starodávny jablkovo-orechový koláč
Výborný koláč z hrnčeka. Je veľmi mäkký, šťavnatý. Stojí za vyskúšanie.

Parížsky šalát
Ďalší z mojich šalátov, ktorý si robím zásadne doma. Ochutnajte, je výborný.

Skalické trdelníkové rohlíčky
Cesto dobre vymiesime, necháme nakysnúť ( premiesiť aspoň 3 krát), rozdelíme na bochníky a tie rozšúlame.