Nepečené dobošové rezy
Foto: mrcookiecook
Po dlhšom čase som znova vyskúšal niečo zo starých, zožltnutých babkiných výstrižkov zo Života. Voľba padla na tieto dobošky. Konečne som ich skúsil a Zobraziť celý popisPo dlhšom čase som znova vyskúšal niečo zo starých, zožltnutých babkiných výstrižkov zo Života. Voľba padla na tieto dobošky. Konečne som ich skúsil a oplatilo sa. Sú chutné a jednoduché. Počas Vianoc sme ich odložili do chladnej pivnice a...... zabudli sme. :-) Nič sa nestalo, majú dlhú trvácnosť. Zdá sa, že čím dlhšie odležia, tým sú lepšie...
porcií
príprava
Postup
-
1
Do hrnca si dáme vodu (môžme kľudne aj viac než deväť lyžíc), pridáme cukor, privedieme do varu a necháme vychladnúť. Do vychladnutého sirupu pridáme 2 PL rumu (ja som dal 4 lyžice). V tomto rumovom sirupe budeme potom máčať keksy...
-
2
Kým vychladne sirup, urobíme si krém alebo plnku. Vymiešame cukor, žĺtky, mlieko, kakao a rum (aj tu som pridal o dve lyžice rumu viacej). Potom pridáme zmäknuté maslo a dobre vymiešame...
-
3
Pripravíme si podnos, na ktorý budeme vrstviť keksy...
-
4
Pretože budeme mať lepkavé prsty od sirupu, rozbalíme si Marina keksy vopred, aby sa nám nelepil papier na prsty. :-) Ja som použil klasické Marina keksy s feniklom a anízom. Dnes sú už aj s jablkovo-škoricovou a jahodovou príchuťou. Dal som prednosť originálu...
-
5
Keksy máčame v sirupe...
-
6
Na podnos ukladáme prvú vrstvu keksov namočených v sirupe, na ktorú natrieme krém a takto pokračujeme ďalej, až kým sa nám neminie krém. Vychádza to tak na štyri vrstvy. Záleží aj od dĺžky podnosu alebo tácky, či bude pochúťka skôr vyššia alebo dlhšia...
-
7
Máme skončené vrstvenie, všetok krém sme minuli...
-
8
Nakoniec celé potrieme čokoládovou polevou a necháme pár hodín stuhnúť v chlade...
-
9
A dobrú chuť...
Nie, podľa originál receptu, ktorého som sa držal, sa krém nevarí. Žiadny strach... :-)
Hmmm, keď myslíš...