Veľkonočné rezy fotorecept
Niečo pre milovníkov dobrôt, rezy vhodné na sviatky, oslavy, posedenie...
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Tmavé cesto: | |
6 ks |
|
120 g |
|
0,5 dl |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
Na potretie tmavého korpusu: | |
podľa potreby |
|
Svetlé cesto: | |
4 ks |
|
80 g |
|
0,5 dl |
|
90 g |
|
1/2 bal. |
|
Na potretie svetlého korpusu: | |
250 ml (alebo džús) |
|
Krém: | |
500 ml |
|
2 bal. |
|
1 ČL |
|
5 PL |
|
250 g čerstvé zmäknuté |
|
Čokoládová poleva: | |
100 ml (33 %) |
|
150 g (alebo horká na varenie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na krém.
-
2
Suroviny na tmavé cesto.
-
3
Suroviny na svetlé cesto.
-
4
Najprv si uvaríme hustý puding na krém. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok, zbytok mlieka s cukrom, vanilkovou pastou dáme variť a po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding, ktorý prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme úplne vychladnúť. Zmäknuté maslo pokrájame na menšie kúsky.
-
5
Tmavé cesto: Bielky vyšľaháme do peny, postupne pridávame cukor a šľaháme na vysokých otáčkach mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Vyšľaháme hustý lesklý sneh, do ktorého postupne po jednom zašľaháme žĺtky a olej. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme do vaječného základu a zľahka varechou vmiešame.
-
6
Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 25 minút.
-
7
Po upečení tmavý korpus necháme vychladnúť. Rovnakým postupom upečieme svetlý korpus bez kakaa, ktorý pečieme na 190 stupňov 12-15 minút.
-
8
Vychladnutý puding mixérom prešľaháme, pridávame zmäknuté maslo pokrájané na malé kúsky.
-
9
Tmavý korpus prekrojíme na polovice, odstránime papier na pečenie. Spodnú časť korpusu potrieme jahodovým džemom.
-
10
Nanesieme polovicu krému, uhladíme.
-
11
Na krém položíme svetlý korpus, ktorý potrieme jahodovým sirupom alebo džúsom (na potretie som použila mašľovačku). Potrieme zvyškom krému a navrch položíme druhú časť tmavého korpusu. Zľahka pritlačíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
12
Suroviny na polevu. Smotanu ohrejeme do horúca (nevaríme) stiahneme z plameňa a vsypeme nasekanú čokoládu. Miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
-
13
Boky korpusu upravíme, vrch polejeme čokoládovou polevou a zákusok dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame rezy. Dobrú chuť.
To som rada, že ťa potešil... Ďakujem za nahliadnutie a čas prečítať recept..
Ďakujem za príjemný komentár,ktorý potešil . Ďakujem za nahliadnutie receptu a čas prečítať...
Som rada ,že sa recept aj práca páči, ďakujem za príjemný komentár..