Obrátený slivkový koláč s pudingom a kyslou smotanou fotorecept
Foto: Olinecka
Upiecť tento na prípravu nenáročný koláč je výborná voľba. Prekvapí fantastický sviežou chuťou a zvládne ho každý začiatočník.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto : | |
4 ks |
|
10 PL |
|
12 PL |
|
12 PL vlažné |
|
5 PL |
|
3/4 bal. |
|
Slivky: | |
podľa potreby |
|
3-4 PL (na posypanie sliviek) |
|
3-4 PL |
|
Puding: | |
900 ml |
|
2 bal. |
|
4-5 PL |
|
štipka |
|
Navrch: | |
400-500 ml (18 %) |
|
2 bal. |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Slivky umyjeme a necháme odkvapkať.
-
2
Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie, pokladáme prekrojené odkôstkované slivky reznou stranou nahor a posypeme práškovým cukrom. Rúru predhrejeme 200 stupňov a pečieme 10 minút.
-
3
Ešte za horúca slivky posypeme detskou krupicou. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista, striedavo pridáme olej a teplé mlieko. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a po lyžiciach vmiešame do vaječného základu. Cesto rovnomerne vylejeme na predpečené slivky.
-
4
V rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme 15 minút do zlatista.
-
5
Koláč necháme trocha vychladnúť a pomocou druhého plechu ho otočíme slivkami nahor.
-
6
Puding: V troche mlieka rozhabarkujeme vanilkový puding. Zbytok mlieka dáme variť s cukrom a štipkou solí. Po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding.
-
7
Puding za horúca vylejeme na pripravený koláč.
-
8
Kyslú smotanu vymiešame s vanilínovým cukrom a rozotrieme na puding, uhladíme.
-
9
Nastrúhame hoblinky z čokolády a koláč posypeme. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Pred podávaním pokrájame na kocky. Dobrú chuť.
Ďakujem za príjemný komentár.
Určite fantastický pocit že sa recept páči @haji ďakujem za nahliadnutie receptu.
Určite fantastický pocit že sa recept páči @haji ďakujem za nahliadnutie receptu.