Foto: finczi
Jednoduché jesenné jedlo,dnes som ho pripravila k cícerovej polievke. Možno narobím chúťky práve Vám...
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
21 g (polovica kocky) |
|
1 ks |
|
300 ml |
|
200 g |
|
1 PL |
|
1/2 čl |
|
1,3 kg |
|
1 PL |
|
2 - 3 čl |
|
1 PL |
|
1 dcl |
|
10 dkg |
|
1 ks |
|
2 čl |
|
Postup
-
1
Kapustu som pokrájala na rezančeky /mala som väčšiu hlávku, polovica mala hmotnosť 1,3 kg - Vy sa však rozhodnete, či chcete viac, alebo menej kapusty/, nasolila a nechala v nádobe ,,vypotiť asi hodinku a pol. Do hrnca som dala asi 1 PL bravčovej masti, vyžmýkanú kapustu a posypala som zhruba 1 PL cukru. Premiešala som, podliala som vodou a podusila do mäkka. Pripravila som kysnuté cesto, po 45 minútach som ho rozdelila na dve časti, jednu som vyvaľkala a dala na hlbší pekáč vystlaný papierom na pečenie. Kapustovú plnku som dala na plát cesta, anglickú slaninu pokrájanú na prúžky som rozdelila na kapustu. Slanina nemusí vôbec byť, ja som chcela vyskúšať aj takto...
-
2
Prikryla som druhým plátom cesta, potrela som rozšľahaným bielkom a posypala som rascou. Kým sa predhrievala rúra, kapustník podkysol. Piekla som na 200 stupňoch zhruba 40 minút /závisí od skúseností s Vašou rúrou/ pekne do zlata. Podávala som teplé, pochutili sme si. Ak sa rozhodnete pripraviť si toto jedlo, prajem Vám dobrú chuť!
Len neviem ako dosiahnuť aby sa pri nakrájaní “nešmýkal” :-))
Ďakujem za recept.