Kapustník na plechu

finczi - fotkafinczi, 4. októbra 2014
Kapustník na plechu
Foto: finczi

Jednoduché jesenné jedlo,dnes som ho pripravila k cícerovej polievke. Možno narobím chúťky práve Vám...

4-8
porcie
20+60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Kysnuté cesto:
250 g
250  g
21  g (polovica kocky)
1 ks
300 ml
200  g
1 PL
1/2  čl
1,3 kg
1 PL
2 - 3  čl
1 PL
1 dcl
10 dkg
1 ks
2  čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu som pokrájala na rezančeky /mala som väčšiu hlávku, polovica mala hmotnosť 1,3 kg - Vy sa však rozhodnete, či chcete viac, alebo menej kapusty/, nasolila a nechala v nádobe ,,vypotiť asi hodinku a pol. Do hrnca som dala asi 1 PL bravčovej masti, vyžmýkanú kapustu a posypala som zhruba 1 PL cukru. Premiešala som, podliala som vodou a podusila do mäkka. Pripravila som kysnuté cesto, po 45 minútach som ho rozdelila na dve časti, jednu som vyvaľkala a dala na hlbší pekáč vystlaný papierom na pečenie. Kapustovú plnku som dala na plát cesta, anglickú slaninu pokrájanú na prúžky som rozdelila na kapustu. Slanina nemusí vôbec byť, ja som chcela vyskúšať aj takto...

    Kapustník na plechu - obrázok 1
  2. 2

    Prikryla som druhým plátom cesta, potrela som rozšľahaným bielkom a posypala som rascou. Kým sa predhrievala rúra, kapustník podkysol. Piekla som na 200 stupňoch zhruba 40 minút /závisí od skúseností s Vašou rúrou/ pekne do zlata. Podávala som teplé, pochutili sme si. Ak sa rozhodnete pripraviť si toto jedlo, prajem Vám dobrú chuť!

    Kapustník na plechu - obrázok 2

Diskusia k receptu

frezia68
Veru,že si chúťky narobila...robievam ho a na jeseň,ako stvorený :-)
garanco
Dobrý nápad urobiť kapustník na plechu (ja radšej bez slaninky a viac sladký) !
jamarlen
kapustník vyzerá skvelo, tiež ale bez slaninky, ale hotne čierneho korenia
eovyn
Ja robim kapustniky z kyslej kapusty, len ju najprv upeciem s bobkovym listom, rascou a s mletym ciernym korenim...
kucharka
Kapustník hotový aj ochutnaný. Ja som ku kapuste pridala aj cibuľu. Je výborný. Podľa mňa sa veľmi hodí k nejakej hustej krémovej polievke.
Len neviem ako dosiahnuť aby sa pri nakrájaní “nešmýkal” :-))
Ďakujem za recept.


1x finczi

Zaujímavé video z archívu TV Varecha