Kapustník na plechu

finczi - fotkaFinczi, 4. októbra 2014 20:11
Ďalšie recepty »
Kapustník na plechuFoto: finczi

Jednoduché jesenné jedlo,dnes som ho pripravila k cícerovej polievke. Možno narobím chúťky práve Vám...

4-8
porcie
20+60 min
príprava
40 min
na 200 °C

Suroviny

Kysnuté cesto:
250 g
250  g
21  g (polovica kocky)
1 ks
300 ml
200  g
1 PL
1/2  čl
1,3 kg
1 PL
2 - 3  čl
1 PL
1 dcl
10 dkg
1 ks
2  čl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kapustu som pokrájala na rezančeky /mala som väčšiu hlávku, polovica mala hmotnosť 1,3 kg - Vy sa však rozhodnete, či chcete viac, alebo menej kapusty/, nasolila a nechala v nádobe ,,vypotiť asi hodinku a pol. Do hrnca som dala asi 1 PL bravčovej masti, vyžmýkanú kapustu a posypala som zhruba 1 PL cukru. Premiešala som, podliala som vodou a podusila do mäkka. Pripravila som kysnuté cesto, po 45 minútach som ho rozdelila na dve časti, jednu som vyvaľkala a dala na hlbší pekáč vystlaný papierom na pečenie. Kapustovú plnku som dala na plát cesta, anglickú slaninu pokrájanú na prúžky som rozdelila na kapustu. Slanina nemusí vôbec byť, ja som chcela vyskúšať aj takto...

    Kapustník na plechu - obrázok 1
  2. 2

    Prikryla som druhým plátom cesta, potrela som rozšľahaným bielkom a posypala som rascou. Kým sa predhrievala rúra, kapustník podkysol. Piekla som na 200 stupňoch zhruba 40 minút /závisí od skúseností s Vašou rúrou/ pekne do zlata. Podávala som teplé, pochutili sme si. Ak sa rozhodnete pripraviť si toto jedlo, prajem Vám dobrú chuť!

    Kapustník na plechu - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist